1. Gör så här. 2. * Skär köttet i 3x3cm bitar och bryn dem med lite olja och smör i en gryta. 3. * Häll på kalvfond och vatten så att det täcker köttet
Klassisk svensk rejäl husmanskost, som passar bäst en kall höst- eller vinterdag, men även om det än är sommar och varmt ute så kan man längta efter denna mustiga gryta som fått sjuda länge så att alla goda smaker kommer fram
När jag såg det här receptet hos Landleyskök så hajade jag till av mixen sambal, senap och lingonsylt och mina smaklökar drog liksom ihop sig en gnutta men håll i er vad gott det blev
Jag satt och bläddrade bland lite gamla recept och hittade detta på en klassisk pannbiff. Detta är nog ett ganska klassiskt recept, men jag har experimenterat fram min version för att efterlikna det som min farmor en gång lagade
Det var en mustig köttgryta som stod på menyn idag. Jag förberedde den redan igår, så den kunde stå och puttra i lugn och ro tills köttet blev riktigt mört
Skär köttet i mindre bitar, bryn i stekpanna och lägg sedan över i en större gryta. Häll på vatten så det knappt täcker köttet, låt koka upp & skumma av noga
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.