Dags att kavla upp ärmarna och göra lussebullar. Dela massan i lika många högar som bullar. Lägg bullarna med skarven nedåt på en plåt med bakplåtspapper
Ta upp degen på mjölat bakbord och baka ut på det sätt du vill ha bullarna. Pensla bullarna med den uppvispade ägg/saltblandningen och strö över pärlsocker (+ ev hackade nötter eller mandelspån eller annat gott)
Vispa smör, vaniljsocker och socker kraftigt i 5 minuter med elvisp. Tillsätt havregryn, kakao och kaffet, som kan vara ljummet, och vispa 5 min till, kraftigt
Jag vet att typ alla redan har bakat sina lussebullar inför julafton imorgon, men här kommer i alla fall ett, av flera anledningar, väldigt försenat inlägg om lussebullar
Snart är det dags för lucia och då är det givet med lussebullar. Djävulen som var ljusskygg skulle då hållas borta med hjälp av de ljusa gulfärgade bullarna
Snart börjar det närma sig jul igen och äntligen är det dags att börja baka lussebullar. som ger saftiga och fluffiga lussebullar med mycket smak av saffran
Igår medan stormen Helga härjade fram så bakade jag saffransbullar för fullt. Jag körde på mitt vanliga recept på saffransbullar och fyllde dem med chokladkrämen innan jag tvinande ihop dem