Såhär på höstkanten när det är mörkt och man inte har så mycket ork att stå vid spisen hela tiden samtidigt som man gärna vill äta bra mat så att man får lite energi kan vi passa på att lyfta upp vår favorit-chiligryta igen
With the rain pouring down outside and you’re forced to spend your days inside in the middle of summer, you can’t but long for sunnier places like Spain, where my parents are spending two weeks enjoying the beaches and warm water at the moment
Vips, så hade halva veckan gått. Vilket betyder att det är lite mindre av januari kvar. Idag är det endast -16, så det är ju bara att ta på sig t-shirt och shorts
Sätt ugnen på 150°. Blanda vitlök, citron, sambal. oelek, olivolja och salt i en bunke. Vänd runt kycklingfiléerna i marinaden och lägg dem i en ugnsform
Recept. Fler recept med kassler hittar du HÄR >>. Kasslergryta smaksatt med curry - Receptet ger ca 4 port. Alla mina matrecept hittar du HÄR >> 500 g kassler
för att vara vegetariskt" det är ju rätt så bra betyg, haha. Ett recept från ICAs matkasse. 4 port ris 2 dl torkade röda linser 1 gul lök 1 msk riven färsk ingefära 1 tsk sambal oelek 1 msk olja 2 vitlöksklyftor 1/2 msk curry 2 tsk tomatpuré 5 dl grönsaksbuljong (vatten och tärning eller fond)400 ml kokosmjölk 1/2 blomkålshuvud 250 g körsbärstomater 1 lime salt och peppar65 g babyspenat 1 dl cashewnötterKoka riset enligt anvisningen på förpackningen
Det går jättebra att använda en stekgryta istället, om man inte har en lergryta. 1 förpacking krossade tomater. Om man gör det i stekgryta, så gör på samman sätt, men i stället för att sätta in grytan i ugnen, låt det gå på svag värme på spisen, med locket på i minst 1,5 timme. 1 förpacking krossade tomater
Avokado, spenat, koriander, tomat, vitlök, lime, chili osv… En mättande och fräsch middagssallad baserad på smakerna i både salsa och guacamole – som vi ju vet redan är det perfekta paret och som ändå alltid gifter sig i munnen… Lika bra att bland ihop dom i en och samma sallad på en gång