Ibland måste man laga vardagsmat också, mitt i allt det festliga man helst vill göra. Den innehöll romansallad, avocado, röd lök, tomater (se bilden nedan), riven parmesan och fetaost och pinjekärnor
Fyra portioner risotto2 msk smör1 hackad gul lök4 dl risottoris1 dl vitt vin (matlagningsvin från vanligamatbutiken går bra)1-1,5 liter grönsaksbuljong (det kan variera från gång till gång hur mycket som behövs beroende på rissort osv)1,5 dl parmesanSvartpepparAtt blanda och toppa risotton med när den är klar500 g champinjoner, skivade, frästa och kryddade med lite salt och svartpeppar1 liten purjolök, strimlad och fräst2 paket bacon, fräst och skuren i mindre bitarGör så här
Här kommer ett supergott recept på fylld frukostkorv som jag hittade hos Linda på Kryddburken. Tack. Alla i familjen tyckte verkligen om denna rätt och det är ju toppen
Eftersom jag vanligtvis missar Malmöfestivalen får jag inte längre min årliga fix (och eftersom jag heller inte hänger så mycket på västkusten på somrarna där man kan köpa dem i kiosker som nattamat – hur grymt är inte det
Klicka fyllningen i skårorna och lägg i skivad tomat och skivad avokado. När det återstår 10 minuter av tillagningstiden lägg in tomater och champinjoner bredvid köttet. 1 st tomat. 150 g körsbärstomater