Såser mm

Såser mm

  • 13 Recept
Löksås

Löksås

Tillsätt maten - koka försiktigt tillsammans under omrörning i 2-3 minuter tills smakerna gått ihop och såsen börjar tjockna
Löksås

Löksås

Ingredienser Portioner. 4 3 gula lökar 25 g smör 2 1/2 msk vetemjöl 3 1/2 dl mjölk 2 dl grädde 1/2 köttbuljongtärning salt vitpeppar Lägg till i inköpslistan
Gorgonzola Sauce

Gorgonzola Sauce

Mix in the rest of the milk and gorgonzola and let simmer for 5-10 minutes. En krämig sås med smak av mögelost

Gorgonzola Tagliatelle

En god krämig pasta med smak av gorgonzola. Om ni vill, stek ett par kycklingbröst, skiva upp och blanda i
Sås på trattkantareller

Sås på trattkantareller

Såsen blev otroligt smakrik och god, den kan jag rekommendera om ni kanske har varit ute och plockat lite svamp
Panerad fisk med kall sås

Panerad fisk med kall sås

Barnens favorit, och mycket bättre än fiskpinnar. 2 portioner. 400 g fiskfiléer (t. ex torsk, kolja, sej). 1 ägg
4 olika kalla såser

4 olika kalla såser

När vi ändå är inne på ämnet enklaste enkla sommarmat och såser så kan vi ju passa på att skicka vidare fyra riktigt bra tips på kalla såser till er, såserna som stod på kräftbuffén vi började ta oss genom igår
Kall sås till fisk med dill, gurka och citron

Kall sås till fisk med dill, gurka och citron

När man står där på kvällen och ska laga mat till hungriga barn så får man ibland ta till lite snabba medel… Jag är inget jättefan av färdiga köttbullarna men någon ”snabbmat” som ibland åker fram här hemma är fiskpinnar
Kall, vit sås till fisk (som i skolan!)

Kall, vit sås till fisk (som i skolan!)

Minns du den kalla, vita såsen som man alltid fick till fiskpinnarna i skolan. En filbaserad sås, utan några tydliga smaker egentligen… Det låter otroligt osmickrande (som mycket skolmat tyvärr gör), men det var en väldigt god sås till fisk, faktiskt
Egen grillolja - grillmarinad

Egen grillolja - grillmarinad

Jättenkelt att blanda till egen marinad och roligt att säga att man gjort den själv också. ). Tog vad jag hittade i kylskåpet och blev riktigt nöjd
Remouladesås

Remouladesås

Ingredienser Portioner. 4 2 dl crème fraiche 2 msk (rågade) majonnäs 4 msk bostongurka eller hackad ättiksgurka 2 msk kapris 3 msk hackad persilja 1 tsk dragon salt svartpeppar Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen