Börja koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. Starta ugnen på 225 grader. Hacka lök och vitlök och stek tillsammans med färsen tills den är klar
Halloj på er. Det är onsdag och för er som kikat på matlistan för veckan är det kanske ingen större nyhet att dagens middag skulle vara en gräddig kycklinggryta
Vi äter gärna grillat, grillar ganska ofta tycker jag under vår- och sommarsäsongen, och älskar god mat men trots det så har vi aldrig grillat annat än diverse olika köttbitar, allt från entrecote till fläskfilé, kyckling, hamburgare och diverse korvar så klart samt en hel del olika tillbehör som champinjoner fyllda med ädelost, baconlindad halloumi, majskolvar á la New York och sparris med parmesanost och pinjenötter
Just det… kvällens mat kan jag ju lägga in här också nu när jag ändå är i farten. Jag var sugen på Boeuf Bourguignon men hade inte tid eller ingredienser till det hemma
Ännu en gång en recept som blir mer än över efter fyra personer. Bunkra upp med matlådor för hela veckan eller ta med till jobbet och imponera på grabbarna
Signe har dans träning i afton oxå så jag väntar där just nu och passar på att skriva receptet åt er på den super goda kycklinggrytan vi laga för ett tag sen
Denna italienska kycklingmiddag, är perfekt att slänga ihop på bara några minuter. Att den kallas italiensk, är för färgerna, rött, vitt och grönt (tomaterna, kycklingköttet och spenaten) att man sedan äter den med pasta gör ju att det blir hur italienskt som helst
Mitt middagstips från igår Ingredienser. 2 stora kycklingfileér5 dl okokt pasta1 paprika1 gul lök2 st klyftor vitlök1-2 dl champinjoner 1 liten burk majs½ liten purjolök2 dl crème fraiche paprika & chili ( vanlig utan smak går också bra)2 dl matlagningsgrädde4 msk chilisås eller sweet chilisås1- 1½ dl riven ostSalt och peppar1
Börja med att sätta på vattnet till pastan och koka pastan enl anvisning på förpackningen. Hacka lök, vitlök, chili och soltorkade tomater och fräs ihop några minuter i en stekpanna
Så här års vill man verkligen inte spendera så mycket tid inne i köket vid spisen, utan maten ska helst gå snabbt och lätt att laga, om man nu inte väljer att laga maten ute vid grillen, förstås
I kväll blev det kinesisk matlagning. Kyckling i sötsur sås som serverades med ris. Det blev lite sura miner från en del av barnen när jag hade glömt att köpa nudlar, men det får det bli nästa gång istället