Kokbok

Kokbok

  • 53 Recept
Slottsstek med hasselbackspotatis, rönnbärsgelé och inlagd gurka

Slottsstek med hasselbackspotatis, rönnbärsgelé och inlagd gurka

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner 1,5 kg fransyska 3 msk tomatpuré 3 msk rönnbärsgelé 5 dl vispgrädde 1 vatten 1 tsk ättika 2 st lagerblad 3 st kryddpepparkorn 4 st vitpeppar 1 ansjovisspad , eventuellt 5 st ansjovisfilé(er) 2 st morötter , skalade, skurna i mindre bitar 6 st Schalottenlök(ar) , skalade och grovt skurna 1 st salt 0 st peppar Hasselbackspotatis 2 dl ströbröd 100 gram smör 500 gram potatis(ar) , mellanstor och skalad 1 st salt 0 st peppar Snabbinlagd gurka 1 msk vinäger , eller ättika 1 msk salt 2 msk vatten 1 dill , eller persilja 1 msk socker 0,5 st gurka Köp receptet
Skinkstek från Äs

Skinkstek från Äs

Sätt ugnen på 175 grader. Gnid in köttet med salt och peppar, lägg det i en ugnssäker form och fyll på med vatten så att ungefär en tredjedel av steken ligger i vatten
Skinkstek

Skinkstek

ca 0. 9-1. 5 kg skinkstek 1 tsk salt 1 krm svartpeppar eller  vitpeppar ev
Helstekt kalkon

Helstekt kalkon

1 hel 4-5 kilos kalkon. 11 halv citron. 10,5 dl smält smör. 12 tsk salt. 10,5 tsk vitpeppar. 12 msk ljus soja eller någon tsk kinesisk soja
Pizzadeg med bakpulver

Pizzadeg med bakpulver

Ingredienser Portioner. 4 6 dl vetemjöl (6 dl motsvarar 360 g) 2 tsk bakpulver 1/2 tsk salt 2 1/2 dl vatten 1/2 dl olivolja Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddor på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Kycklingfilé med zucchini

Kycklingfilé med zucchini

2 st kycklingfiléer 1-3 msk smör att steka i 2 st morötter 1 st zucchini 1 dl mjölk 2 tsk idealmjöl 1 krm vitlökspulver 2 tsk basilika 0,5 tsk salt 0,5 tsk paprikapulver grovmalen svartpeppar ev
Spagetti med kycklingfärssås

Spagetti med kycklingfärssås

400 gram kycklingfärs. 12 msk olivolja. 11 msk smör. 11 gul lök. 12 klyftor vitlök. 11 msk vetemjöl. 12 burkar eller paket krossade tomater
FÄNKÅLSSILL MED INGEFÄRA

FÄNKÅLSSILL MED INGEFÄRA

1. Skär sillen i bitar. 2. Ta av de yttersta grova bladen på fänkålen. 3. Skär därefter fänkålen i tunna skivor
INLAGD SILL

INLAGD SILL

1. Skölj filéerna i kallt vatten och skär dem i bitar. Koka en lag av ättikssprit, vatten, socker, krossad vitpeppar, krossad kryddpeppar, lagerblad och kryddnejlikor
SOLSKENSSILL

SOLSKENSSILL

1. Häll av lagen (men spar den till senare. ) från sillen och skär den i bitar. 2. Riv skalen från citrusfrukterna
Purjolökssoppa med räkor och ägg

Purjolökssoppa med räkor och ägg

Ansa och strimla purjolöken. Skala och tärna potatisen. Fräs purjolök och potatis i matfett tills det är mjukt och glansigt
Inlagd strömming

Inlagd strömming

Inlagd strömming, lika god till julbordet som till frukosten eller inte varför inte på en grovmacka med hovmästarsås, rå lök och persilja
Pizzadeg, klassisk

Pizzadeg, klassisk

Pizzadeg, klassisk. En klassisk och enkel pizzadeg som är svår att misslyckas med. Ett tips om man gör egen pizza hemma är att införskaffa en pizzasten till ugnen
Inlagda paprikor

Inlagda paprikor

Något vi åt mycket som barn och som påminner mig mycket om Montenegro är inlagda paprikor. Jag brukar "rädda paprikorna" jag har i kylen precis innan de blir dåliga