Tacogratäng med aubergine och krämig ostsås
mittkok.expressen.se
mittkok.expressen.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 2 stora auberginer
  • 1500 g grovmald köttfärs
  • 12 msk osötad tacokrydda (jag använder LCHF-butikens)
  • 11 gul lök
  • 11 röd paprika
  • 11 gul paprika
  • 12-3 vitlöksklyftor
  • 1500 g passerade tomater eller annan osötad tomatsås
  • 12 dl vispgrädde
  • 12 dl crème fraiche
  • 12 dl riven ost (gärna Västerbotten som ger en tjock och fyllig sås)
  • 1 salt, pepparBörja med att skiva auberginen i tunna skivor, behåll gärna skalet som gör att skivorna inte blir sladdriga. Gnid in skivorna med salt och låt dem ligga i minst 30 minuter eller tills de släpper vätska. Skölj av saltet och klappa skivorna torra.
  • 1 Skala löken och hacka den tillsammans med paprika och vitlök. Fräs alltsammans i en skvätt olivolja. Fräs under tiden köttfärsen i en separat stekpanna i en klick smör. Strö över tacokrydda och blanda väl med köttfärsen och häll sedan på tomatsåsen. Späd med vatten om såsen är för tjock. Rör ned lök och paprika och låt alltsammans puttra på svag värme i 20 minuter.
  • 1 Hetta upp grädde och crème fraiche i en liten kastrull. Tag kastrullen av värmen och rör ned osten. Rör tills all ost är smält. Smaka av med salt och peppar.
  • 1 Fördela aubergineskivorna i en smord ugnsfast form eller fat, skeda över tacosås och toppa med ostsås. Hit kan alltsammans förberedas i god tid och sedan värmas och gratineras när det är dags för middag. Beräkna 20 minuter i 200 grader.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.