12 msk
osötad tacokrydda (jag använder LCHF-butikens)
11 gul
lök
11 röd
paprika
11 gul
paprika
12-3
vitlöksklyftor
1500 g
passerade tomater eller annan osötad tomatsås
12 dl
vispgrädde
12 dl
crème fraiche
12 dl
riven ost (gärna Västerbotten som ger en tjock och fyllig sås)
1 salt,
pepparBörja med att skiva auberginen i tunna skivor, behåll gärna skalet som gör att skivorna inte blir sladdriga. Gnid in skivorna med salt och låt dem ligga i minst 30 minuter eller tills de släpper vätska. Skölj av saltet och klappa skivorna torra.
1 Skala
löken och hacka den tillsammans med paprika och vitlök. Fräs alltsammans i en skvätt olivolja. Fräs under tiden köttfärsen i en separat stekpanna i en klick smör. Strö över tacokrydda och blanda väl med köttfärsen och häll sedan på tomatsåsen. Späd med vatten om såsen är för tjock. Rör ned lök och paprika och låt alltsammans puttra på svag värme i 20 minuter.
1 Hetta
upp grädde och crème fraiche i en liten kastrull. Tag kastrullen av värmen och rör ned osten. Rör tills all ost är smält. Smaka av med salt och peppar.
1 Fördela
aubergineskivorna i en smord ugnsfast form eller fat, skeda över tacosås och toppa med ostsås. Hit kan alltsammans förberedas i god tid och sedan värmas och gratineras när det är dags för middag. Beräkna 20 minuter i 200 grader.
Alternativt, stek både aubergineoch zucchini halvmjuka i rikligt med olivolja. Vanligtvis har man vit sås smaksatt med ost i moussaka, men eftersom jag skulle göra en glutenfri variant blev det bara yoghurt med två sorters smulad och riven getost i
4 250 g broccoli 3 förp färsk pasta (gärna tortellini med ost och skinka) 2 1/2 dl matlagningsgrädde 1/2 påse riven gratängost (à 150 g) Att ha hemma 2 dl mjölk salt peppar Lägg till i inköpslistan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.