Mina favoriter

Mina favoriter

  • 15 Recept
Mina favoriter
Kallops

Kallops

1. skär köttet i små bitar. 2. skala och dela morötterna i stavar. 3. skala och dela löken. 4. bryn köttet. 5. häll mjölet på köttet och rör runt
Chiapudding med mangobotten

Chiapudding med mangobotten

Jag älskar att göra helgfrukostar till något extra. På vardagarna ser den alltid likadan ut (en eller två mackor + en kopp kaffe) och det är så jag vill ha det, men på helgerna får det gärna vara något mer
Chia frukost

Chia frukost

Söndag morgon och vad kan vara mer passande än lite chia gröt till frukosten. Perfekt näringsboostare. Chia frön innehåller allt din kropp behöver
Chia mellis med choklad

Chia mellis med choklad

0,75 dl valfri mjölk (ris-, mandel-, hasselnötsmjölk etcetera). 1 st eko banan

Sötpotatisfalafel med gurksallad och myntadipp

1. Sätt ugnen på 200 grader. 2. Falafel. Skala och riv sötpotatisen. Skala och dela rödlöken i mindre bitar. Sila av kikärtorna i ett durkslag och spola dem under kallt vatten
Kräftsoppa

Kräftsoppa

Ett måste efter höstens kräftskivor är att koka soppa på skalen dagen efter. Det är nämligen en alldeles för ljuvlig chans för att låta den gå förlorad
Bästa pepparkaksdegen

Bästa pepparkaksdegen

Jag brukar grädda mina pepparkakor i 200 grader i ca 6 minuter. Bästa pepparkaksdegen. 2 december 2014, 18
Skaldjursallad med yoghurtdressing

Skaldjursallad med yoghurtdressing

Skölj de olika salladssorterna och låt rinna av. Fördela på två tallrikar. Lägg på avokado i skivor, halverade tomater, majs, ärtor, kräftstjärtar och räkor
Snabbgrillad kyckling med honungs- och rosmarinrostade morötter

Snabbgrillad kyckling med honungs- och rosmarinrostade morötter

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner Kyckling 900 gram Marinerad kycklingbröstfilé Morötter 2 st knippmorötter 2 klyfta(or) vitlök 1 msk färsk rosmarin 1 msk olivolja 2 tsk honung 0,5 tsk flingsalt 1 st citron(er) 1 msk sesamfrön Sallad 65 gram salladsmix 125 gram rädisor 0,5 msk olivolja Tillbehör 1 burk(ar) hummus , á 275g Köp receptet
Kungens kock tipsar om middagsmat: Tacopaj

Kungens kock tipsar om middagsmat: Tacopaj

TacopajRecept. 150 g smör 3 dl vetemjöl1 tsk paprikapulver2 msk vattenFyllning. 500 g nötfärs1 msk smör 1 påse tacokrydda1 dl vatten2 dl crème fraiche paprika&chili2 dl lätt crème fraiche250 g körsbärstomater1 dl yellow chili eller green jalapeno150 g riven ost typ texmex1 tsk paprikapulverTill servering