Helstekt oxfilé med pumpacrème och rödvinssky
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 2 butternutpumpor
  • 50 g smör
  • 0,75 dl crème fraiche
  • 5 kvistar timjan
  • salt och peppar
  • 0,25 morot
  • 50 g rotselleri
  • 0,5 selleristjälk
  • 0,5 gul lök
  • 0,5 schalottenlök
  • 30 g rökt sidfläsk
  • 1 kvist färsk rosmarin
  • 2 kvistar färsk timjan
  • 37,5 cl rödvin
  • 3 dl kalvbuljong (ej koncentrerad)
  • 0,5 tsk honung
  • 1 tsk neutral olja
  • Salt och steksky
  • 600 g oxfilé, rumstempererad, putsad och uppbunden
  • 1 kvist rosmarin
  • 4-6 kvistar timjan
  • salt
  • svartpeppar, nymalen
  • olja
  • smör
  • 100 g rökt fläsksida
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • vatten
  • 4 primörmorötter med blast (eller 8 små)
  • 8 smålökar, skalade
  • några kvistar timjan
  • Svartpeppar, nymalen
  • Pumpacrème2 butternutpumpor 50 g smör 0,75 dl crème fraiche 5 kvistar timjan salt och peppar
  • Rödvinssky0,25 morot 50 g rotselleri 0,5 selleristjälk 0,5 gul lök 0,5 schalottenlök 30 g rökt sidfläsk 1 kvist färsk rosmarin 2 kvistar färsk timjan 37,5 cl rödvin 3 dl kalvbuljong (ej koncentrerad) 0,5 tsk honung 1 tsk neutral olja Salt och steksky
  • Helstekt oxfilé600 g oxfilé, rumstempererad, putsad och uppbunden 1 kvist rosmarin 4-6 kvistar timjan salt svartpeppar, nymalen olja smör
  • Knaprig fläsksida100 g rökt fläsksida 1 msk rödvinsvinäger vatten
  • Smörkokta primörmorötter 4 primörmorötter med blast (eller 8 små) smör salt
  • Foliebakade smålökar 8 smålökar, skalade 1 kvist rosmarin några kvistar timjan salt Svartpeppar, nymalen smör

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.