Bakade ett härligt juligt bröd i veckan, luktade verkligen jul i hela huset, lussekatter. -), fast nu var det inte lussekatter utan ett matbröd med saffran i, så himla gott, har inte haft saffran i matbröd innan och det är inte sista gången jag bakar detta bröd, fast nästa gång så gör jag två mindre limpor, fick ett jättebröd
Ett jättegod indiskt bröd som är lätt att göra. Äts med fördel dagsfärsk. 4 port8 bröd25 g jäst1 ½ dl mjölk1 tsk salt1 msk honung2 msk olja1 ägg1 ½ dl grekisk yoghurt1 tsk bakpulver8 dl vetemjölSmula jästen i en bunke och rör ut den med 37 gradig mjölk
Ikväll svängde vi ihop ett par små runda smörgåstårtor av div kylskåpsrens. Det behöver inte vara så krångligt, har man bara en god grundröra, (majonäs/créme fraiche/grädde/ etc) så kan man laborera med olika fyllningar hur mycket som helst
Ikväll blir det hembakad pizza med hemgjord pizzasallad. Som jag längtat och jag fick till pizzasalladen hyfsat iallafall, den brukar kunna vara lite knepig att få till
1pkt torsk, sånt där fryst tråkigt block du vet. Gillar du inte blocken så går det ju naturligtvist alldeles förtäffligt bra med färsk torsk eller annan vit fisk
2 förpackningar polarbröd (Det brukar kunna bli 2 halvmånar kvar)3 dl gräddfilMajonäs efter smak1 gul lök eller en bit purjolök3 tomater1 pkt fryst dill4 burkar makrill i tomatsåsSalt & peppar efter smak3 dl vispgräddeKaviarGör så här
Det var så länge sen jag gjorde en smörgåstårta så förra veckan, när jag hade en ledig dag, så passade jag på att göra en för mig ny sort med skinka och bacon som fyllning
Här kommer ett mycket simpelt recept på tunnbröd som jag tog från Ica. seIngredienser 5 dl vetemjöl 1 tsk salt 2-2 1/2 dl Solhavre (eller vatten) ev 1 msk oljaGör så här
De här görs på en alldeles vanlig mördeg, undvik bakpulver och ha i ett ägg så blir det bra. I brist på egen hallonsylt använde jag mig av den ur Icas I