Skär alla grönsaker i tunna stavar och strimlor. Plocka örterna och placera på ett stort fat. Skiva biffen i tunna skivor, salta och peppra samt stek i stekpanna på hög värme
Gör såhär. Värm ugnen till 200°. Tvätta och strimla purjolöken. Lägg purjolöken i botten av en ugnsform. Skär laxen i portionsbitar, ta bort skinnet, och lägg över purjolöken
Riktigt goda varma mackor. Receptet går även under namnet Jollymacka. Röran går utmärkt att förbereda och så kan man bara klicka på den på bröden innan de ska in i ugnen
Ett recept ur boken Nya Annas Mat av Anna Bergenström. Enkelt att göra och väldigt gott. Ca 2 port. 3-4 nystan äggnudlar (175-200g)2 tunna lövbiffar (150 g) i breda strimlor1-2 msk neutral olja2-3 skivade vitlöksklyftor1/2 röd + 1/2 gul paprika i tunna strimlor1/2 rödlök i tunna strimlor1/3 liten purjolök i skivor på snedden1/2 liten morot tunt skivad på sneddenNågra sockerärterBöngroddar2 msk ostronsås (oyster sauce)Ca 1 cm färsk ingefära, finhackadFörbered alla grönsakerna
Laga en god gratäng med smak både Sverige och Italien. 4 portioner. 300 g penne 1 msk olivolja 2 kycklingfiléer 3 dl kantareller eller annan god svamp 2 msk smör 2 vitlöksklyftor 5 dl matlagningsgrädde 10 soltorkade tomater i olja 1 dl hackad färsk basilika 100 g mozzarella, riven 50 g riven parmesan
Fläskfilé i god sås. 6 port. 800 gram fläskfilé1 tsk salt1 tsk grovmalen svartpeppar1 hackad gul lök2 dl crème fraiche2 dl grädde2 msk chilisås1 msk Worcestershiresås1 msk soja1-2 pressade vitlöksklyftor1½ msk rosepepparhackad persilja Skär filen i skivor ca 2 cm, platta ut dem något