Blanda socker, smör, vetemjöl och mjölk, kokas upp under omrörning. Skålla o flaga sötmandeln. Om man använder färska päron förväll dem i så fall i socker
Päron i bakverk är såå gott. Blandar man dessutom i lite xanté så blir det riktigt, riktigt gott. Ikväll har bakat dessa godingar fyllda med marinerade päronbitar som jag ska ta med mig till jobbet, hoppas de blir uppskattade
Jag har fått många frågor om recept och tips på äppelmos och konstigt nog har jag inte ett enda recept på äppelmos uppe på kryddburken, fy skäms på mig
2 burkar5 hg päron, skalade och skurna i små bitar (knappt ett kilo oskalade)1,5 dl vatten1 vaniljstång1 tsk pressad citronsaft5 g riven färsk ingefära3,5 dl syltsockerknappt 1 tsk atamon (konserveringsmedel)Koka päronbitar tillsammans med vatten, vaniljfrön, vaniljstång, citronsaft och riven ingefära tills päronen är mjuka
På vägen hem från USA mellanlandade vi i Stockholm och firade påsk med min familj i ett par dagar. På påskdagen fixade vi till den här getostmoussen som vi serverade istället för ostbricka
Gott mellanmål, särskilt med lite kaffegrädde till. ca 500g Plommon½-1dl Socker (beroende på hur söt kräm man vill ha)1dl Vatten1½msk Potatismjöl1½tsk VaniljsockerDela och kärna ur plommonen
Blev väldigt sugen på att testa och göra päronmarmelad. I dag blev det en liten genväg med att använda Melatin för att få marmeladen att bli lite tjockare utan att koka den i evigheter
Snart är det fredag igen. Lovely. Ska ni njuta av lite efterrätt i helgen kanske.  Släng ihop de här underbara Toscapäronen så får ni riktigt trevligt helg-godis