5 dl basmatiris. 5 dl basmatiris. Ris, ris, ris och ris. Vi brukar servera ris till det mesta. Om man vill göra lite mer än bara koka riset så passar det här receptet alldeles utmärkt
Tillsätt de krossade kardemummakärnorna och tomatpuré och rör runt. 2 msk tomatpuré. 2 msk tomatpuré. Vi fick tag i färsk torsk idag så till middagen lagade jag en härlig curryfiskgryta tillsammans med burgul
Tillsätt tomatpuré och stek lite. 3 msk tomatpuré. 3 msk tomatpuré. Burgol, burghul, bulgur, etc. (olika namn för samma sak) härstammar från mellanöstern och framställs av vetekorn som förkokats, torkats och krossats
I kväll blev det potatissallad till maten. Jag hade god fetaost till det och härliga svarata oliver. Den här salladen passar utmärkt till grillat kött, kyckling eller fisk
Det är ett bär som har en aromatisk doft och en ganska skarp och lite syrlig smak. Biryani hör till en av de traditionella rätterna i det irakiska köket
Den här maträtten går snabbt att göra. Det tar ca 20 minuter att laga. Servera kycklingen gärna med ris och kokta grönsaker som sparris och sockerärtor
Att laga en hel kyckling i ugn är enkelt och gott. Det är ugnen som gör jobbet. Sötman från mango och äpplen i kombination med det syrliga från citronen ger en härlig smak
Persisk mat är precis som irakiskmat färgstark och mild i smaken. Iran har en av världens äldsta matkulturer och deras maträtter återfinns ofta i andra delar av världen
Mal morot, lök och ingefära i matbredaren. 5 dl matlagningsgrädde eller vatten. När jag gör köttbullar utgår jag från basreceptet på hederliga svenska köttbullar som jag lagar på mitt sätt
Idag blev det kycling med mango och ingefära. Receptet kommer ifrån mamma. Helt underbart gott är det tycker jag tack vare kombinationen av sötman från mangon, syran från citronen och de skarpa smaken från ingefäran