Bryn kycklingfileerna i smör och olja, salta och peppra. Nu sitter de med farfar och kollar på Kalle Anka… tänk att den serien håller i sig, från generation till generation
Denna gången blev det kyckling i hoisinsås med pak choi, ingefära, paprika, rödlök och vitlök. Hetta upp en stekpanna med olja och fräs kycklingen på hög värme, lägg sedan över på en tallrik
Servera kycklingklubbornamed grönsaker och ris. Grönsaksblandningen blev riktigt god och den färska ingefäran gjorde att kycklingen fick lite lagom sting
Häll några matskedar olja i en gryta och fräs först kyckling och därefter ingefära och vitlök. Skär kycklingen, paprikorna och zucchinin i bitar och hacka löken
Skär kycklingklubborna mitt itu till ben och lår. Lägg dem i formen och ös med marinaden. Blanda chili, ingefära, citronsaft, sherry, honung och olivolja i en ugnssäker form
Soja- & sesamsås medingefära. Misomarinerad kycklingfilé. Jag får ju dock motvilligt erkänna att jag fullkomligt misslyckats med förra årets nyårslöfte, nämligen att skriva veckomenyer
Jag ser kvällens rätt – citronstoppad kyckling – som en kollision mellan en klassisk söndagsmiddag med gräddsås och en lite modernare kycklingmed inslag av ingefära
Här har du en kycklingrätt som innehåller flera goda smaker och det går alltid att "hotta" till det ytterligare vid servering med hjälp av soja och sambal olek
Strimla kycklingköttet. Hetta upp olja i en stekpanna, och bryn köttet i omgångar, tillsammans med hälften av den röda chilin, ingefäran och five spice
Till detta en chili & ingefäramarineradkyckling och en gräddig sås med chili, citron & gräslök. Lite småpyssel och olika moment men så himla god med dessa enkla rena smaker, chil, gräslök och ingefära
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.