2 kycklingfiléer,
2 portioner okokta äggnudlar ( á 40 gram/portion enligt vv), 1 bit purjolök, 1 bit vitkål, 120 gram Phad Thai woksås, 10 stycken cashewnötter
Beskrivning
Börja gärna med att strimla allt; kycklingen och grönsakerna, och ha det klart när du börjar woka. Sätt gärna på vattnet till nudlarna så att den också är redo, för när du väl börjar så går det rätt så fort. Hetta upp wokpannan och låt den blir riktigt varm. (Jag har en keramisk wokpanna från Tefal som indikerar när den är redo att användas. Att den är keramisk är ett stort plus då jag knappt behöver använda någon matfett alls.) Fräs först kycklingen och ta den sedan åt sidan för att fräsa vitkålen och purjolöken. Lägg till purjolöken på slutet då den blir mjuk nästan på en gång. Vid denna tidpunkt kan du även lägga äggnudlarna på kokning då de endast behöver tre minuter. Lägg nu tillbaka kycklingen i wokpannan bland grönsakerna och häll även i woksåsen. Blanda och rör till sist även ner äggnudlarna. Servera genast och strö över nötterna. Smaklig måltid!
Viktväktarna
mittWW Smartpoints BLÅ: 9 smartpoints per portion, 8 smartpoints per portion utan cashewnötter
mittWW Smartpoints GRÖN: 9 smartpoints/portion, 8 smartpoints/portion utan cashewnötter
I detta recept har jag använt en påse Santa Marias woksås PhadThai och den är helt okej. Ibland så behöver vi ta till med lite genvägar när tiden bara inte räcker till
Rör ner risnudlar, jordnötter och PhadThaisåsen och låt allt bli varmt. Stek kycklingstrimlorna och chilin i en stekpanna med olja på hög värme tills kycklingen får lite färg
Servera kycklingen tillsammans med ris och sås. Den är söt-stark och om man serverar den med såsen vid sidan om så är det inga problem för barnen att äta det också
Kycklingmed cashewnötter. Ta upp dem med en hålslev och låt rinna av på hushållspapper. Ta upp allt ur woken och fortsätt med resterande vitlök och kyckling
Häll i de vispade äggen och blanda med nudlarna till allt är kokt. Servera med korianderblad, limeklyftor, jordnötter, och återstående vårlök och böngroddar
Smaklig måltid önskas med vänliga (thai-) matglada hälsningar från Katinkas Kitchen. Vill du ha eldigare currypasta så som thailändarna ofta lagar den behåller du fröna på chilin
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.