Tillsätt vatten, grädde, fond, mango chutney och soja och koka i 10 minuter. 1 msk smör el margarin. 140 g bacon. 2 dl matlagningsgrädde. 1-2 msk kalvfond. 1 msk kinesisk soja. 1 röd paprika
Sätt ugnen på 175°. Beräkna stektiden till ca 1 timme och 45 min, eller tills termometern visar 85°. ca 1 kg fläskkarré, benfri (eller ca 1,2 kg med ben). 1 tsk ingefära. 1,5 dl grädde. 1,5 dl äppelmos. 1 msk vetemjöl. 1-2 krm malen ingefära. ca 1 kg fläskkarré, benfri (eller ca 1,2 kg med ben) salt svartpeppar 1 tsk ingefära. 3 dl buljong 1,5 dl grädde 1,5 dl äppelmos 1 msk vetemjöl 1-2 krm malen ingefära salt peppar kinesisk soja
4 4 morötter 600 g fast potatis 1 gul lök 1 msk olja 1 tsk timjan salt och peppar 1 msk riven pepparrot 2 1/2 dl kvarg 1 äpple 480 g bratwurst 1 tsk smör eller margarin Lägg till i inköpslistan
8 dl makaroner6 dl matlagningsgrädde3äggsaltpeppar1 pkt hot dogs. 1 pkt bacon1 gul lökriven ost Sätt på ugnen på 225°C. 6 dl matlagningsgrädde. 1 pkt hot dogs. 1 pkt bacon
1. Värm oljan till 100 grader i en wok. Efter 10 sekunder, rör om så att de inte klumpar ihop sig. Tillsätt 1/2 dl vatten och resten av den smulade kycklingbuljongtärningen. När vattnet kokar, tillsätt 1 tsk potatismjöl löst i vatten. Receptet kommer från ”Kina - Matens rike” (Bilda Förlag) av Linlin 250 gram fläskfilé(er). 1 tsk ingefära , färsk, finhackad. 1 tsk soya , mörk. 1 tsk potatismjöl , löst i 2 tsk vatten
Servera med osaltat basmatiris. 1½dl ljust öl eller vatten. 1st uppvispad äggvita. 1krm salt. Lägg i kycklingbitarna och vänd runt, lägg bitarna i olja som hettats upp till 180 grader och fritera tills de blir gyllene i färgen. 150 ml ananasjuice utan tillsatt socker. 100 ml ketchup. 100 ml risvinäger. 1 msk ljus soya. 150 ml ananasjuice utan tillsatt socker. 100 ml ketchup. 100 ml risvinäger. 1 msk ljus soya
Låt blandningen svälla 10 minuter. Skala, hacka och stek löken i 2 matskedar smör i en stekpanna tills den blir gyllenbrun. 1 ½ msk potatismjöl. 1 ½ dl gräddmjölk. 1 gul lök. 1 ägg. 1 ½ tsk salt
Häll 1-2 dl vatten i botten och täck helt runt om med almuniumfolie, ångan som bildas ska stanna kvar under folien. Förkoka i 125 grader i 1 timme 30 minuter. Efter 1 timme 30 minuter, ta ut revbenen ur ugnen och höj temperaturen till 225 grader. 1,2 kg revben, skurna i bitar. 1 dl sweet chili sauce. 0,5 dl tomatpuré. 1 tsk rödvinsvinäger. 1 tsk fisksås. 1 knivsudd kanel
Skär de soltorkade tomaterna i mindre bitar. Skiva de färska tomaterna. Fyll det förgräddade pajskalet med den frästa purjolöken, de skivade tomaterna, de soltorkade tomatbitarna, oliverna, smula över fetaosten, sprid över den hackade basilikan
Fräs champinjonerna i matfett i en stekpanna tills de får färg. Strö över osten och gratinera i mitten av ugnen, ca 15 minuter. 1 st lök. 1 st vitlöksklyfta. 100 g champinjoner. 2 tsk matfett. 1 dl ost. 1 msk persilja