Lägg i fisken med skinnsidan ner. 800-900 g hel laxsida med skinn. 800-900 g hel laxsida med skinn. Man kan försöka intala sig att fryst lax är lika bra som färsk, men det är såklart bullshit
Krydda kycklingen vidare med gurkmeja, cayennepeppar, timjan och lite olivolja. Fyllde kycklingen med en halv lök i klyftor, 1/2 apelsin i delar, 1 dl persilja och 1 vitlök solo i bitar
Smaka av med salt, peppar och citronsaft. Smörj en form med olja så fisken inte fastnar. Lägg i fisken och pensla på skyn med smör, honung, salt och peppar
Marinerad hel kyckling som stekts länge i ugnen i lergrytan och därmed blir så otroligt mör och god. Rätten tar en stund att laga, men det sköter ju ugnen så det är med andra ord en mycket lättlagad rätt
Stoppa fyllningen i kalkonen och snörp ihop lårbenen med steksnöre. Gnid in kalkonen med citronhalvan. Blanda smöret med salt, peppar och soja samt pensla kalkonen runt om
Den där lergrytan är alla tiders för dagar/kvällar när det inte finns så mycket tid för finlir i köket, ner med ingredienserna i den blötlagda grytan och skjuts in med den i ugnen
Så, då är Mårtenssons jul förpassad till Mårtenssons vind, lägenheten nystädad och julstämningen är utbytt mot vårkänslor med hjälp av en bukett färgglada tulpaner
Såg ett matprogram med Jamie Oliver härom dagen, då han tillagade en hel rotselleri i ugn. Blev supergott, kul med något nytt att servera till valfritt kött och sås
Otroligt enkelt recept, ner med grejorna i grytan och sju timmar senare var maten klar. Krydda med salt, peppar, sellerisalt, timjan och torkad basilika
Servera gärna med nypotatis och dina favoritgrönsaker. Ta fram en skål och blanda ihop creme fraiche, 1 burk rom, hackad färsk dill,1 hackad lök, 1/5 pressad citron och krydda med salt och citronpeppar. Garnera med 3-4 citronskivor på toppen
Krydda med salt och peppar. Skölj tomaterna, låt rinna av och lägg dem sedan i formen med köttet. Ringla över olivolja och krydda tomaterna med salt, peppar och en gnutta socker
Stek laxen i medelhet panna i lika delar smör och olja,. Krydda med salt och peppar. Gör tunna strimlor av citronskalet med zestjärn eller potatisskalare
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.