Lillelördag och man kan äta lite extra gott. Jag som har förmånen att arbeta hemifrån några dagar i veckan kan förbereda rätter som den här men det går givetvis lika bra att göra det på morgonen eller kvällen innan
Lasagne Bolognese- en klassiker man aldrig tröttnar på, så enkelt, krämigt, gott och mättande. Jag serverade lasagnen med Kidneybönsallad, det tog ca 1,45 minuter att tillaga lasagnen tillsammans med alla förberedelser
Så här gör du. 40 minuter. Sätt ugnen på 200 grader (eller enligt angivelser på lasagnepaketet). Hetta upp 2 msk olivolja i en stor kastrull och fräs lök och vitlök i några minuter
I går hade jag en vän på kvällsmat som jag inte träffat på väldigt länge. Säkert 1,5 år. Tiden går snabbt och vi har försökt träffas några gånger men inte riktigt fått till det
1. Sätt ugnen på 175 grader. 2. Palsernacksstomp. Skala potatis och palsternacka och skär i mindre bitar. Koka i lättsaltat vatten ca 15 minuter eller tills de har mjuknat
Dela blomkålen i fyra delar och skär bort lite ytterst på rotstocken. Skär i mindre bitar. Hetta upp oljan i en stekpanna och bryn blomkålen på låg temperatur tillsammans med finhackad vitlök och kryddor tills den fått lite färg och börjat mjukna
Helstekt kyckling i ugn är en festlig vardagsrätt, lättlagad och sköter sig själv i ugnen. Jag kryddar min kyckling med en riktigt god marinad och låter den stå några timmar innan tillagning, gärna i kylen över natten