De senaste dagarna har jag gått och tänkt på den där pajen. Pajdeg. Pajdeg. För 15 år sedan blev jag bjuden på en gudomligt god annanaspaj. Lägg i annanasbitarna på pajdegen, slå över såsen och grädda mitt i ugnen i ca 30 minuter i 200 grader
Idag bakade jag en äppelpaj utan vitt socker. (och äppelpajen). Äppelpaj utan vitt raffinerat socker. Skiva äpplena i tunna skivor och sprid ut i botten av pajformen
Så här i skaldjurstider är kungen av alla pajer till skaldjur just Västerbotten paj. Pajdeg. Låt degen vila ett tag i kylen, går även bra att frysa om man vill göra en paj ett par dagar senare
Tacopaj är en högt älskad klassiker som går hem hos både barn och vuxna. Väljer man att göra den med en pajdeg av kikärtor så är den dessutom ett riktigt nyttigt val
Idag får du recept på en tacopaj som jag gjorde för ett tag sedan. Det finns flera olika recept på tacopajer, denna har ett krämigt täcke över sig som ger en god smak