Grönsaker

Grönsaker

  • 14 Recept
Spetskål – Vitkålsgratäng

Spetskål – Vitkålsgratäng

Här kommer det en jättegod gratäng som kan göras både på spetskål och vitkål. 3-4 portioner. 1/2 stort vitkål/spetskål eller 1 litet huvud
Gratinerad spetskål

Gratinerad spetskål

Här kommer ett snabbt tillbehörstips. Funkar till både kött och kyckling – skulle även kunna funka som en egen rätt om man hittar på något mer kul tillbehör, räkna med ca 1/2 spetskål per person beroende på hur stora ni köper
Gratinerad spetskål

Gratinerad spetskål

Dela spetskålen i grova bitar. Skölj och klyfta löken. Lägg kål och lök i en smord ugnsform. Smält smöret i en kastrull

Rostad spetskål

Sätt ugnen på 225 grader. Skölj kålen och skaka av den. Skär varje spetskålshuvud i fyra klyftor. Blanda spetskålen med olivolja, salt och peppar i en ugnsfast panna eller ugnsform
Halloumi- och grönsaksburgare

Halloumi- och grönsaksburgare

Placera burgarna i den varma pannan och stek på båda sidorna tills osten har smält och binder ihop grönsakerna
Zucchini- och halloumibiffar

Zucchini- och halloumibiffar

På fredagar vill jag ha mat som går fort att göra då man är trött efter veckan och har inte större lust att stå i köket en längre tid då

Zucchini fritters

Dem är inte bara superenkla att göra men det är också goda och dessutom hälsosamma och det är ett enkelt sätt att få ungarna att äta mer grönsaker
Picklad rödlök

Picklad rödlök

Blanda ättika, vatten och socker och rör tills sockret lösts upp. Skiva löken tunt och lägg i lagen. Låt stå i kylen en timme
7-dagars sallad/veckosallad

7-dagars sallad/veckosallad

Den klassiska 7-dagars salladen eller veckosallad som många också kallar den är inget en tröttnar på trots att den gjorts otaliga gånger här hemma
Blomkålsmos

Blomkålsmos

Ett annat lchf-tips jag fått är detta på blomkålsmos. Ljuvligt god och passar mycket bra till mina kycklingben
Blomkålsmos

Blomkålsmos

Blomkålsmos. Ingredienser. 1 st. litet – mellanstort blomkålshuvud. 0,5-1 dl vispgrädde. 2 msk smör. Salt och vitpeppar