Skala och finhacka lök och vitlök. Kärna ur och grovhacka paprikan. Hetta upp en panna med smör eller olja och fräs mjuk på inte alltför hög värme och utan att löken tar färg
zucchini, morot och broccoli, var verkligen supergoda. Biffarna blev väldigt saftiga och smakrika. Jag trodde inte att de skulle hålla ihop så bra som de gjorde, eftersom smeten var ganska lös, men biffarna höll formen och var lättstekta
Idag har jag varit hemma och vabbat. Vädret är verkligen inte roligt nu, så man har ingen vidare motivation till något när till och med ljuset blir dåligt på bild
Lite tips på vegetarisk mat till buffémiddagen, väldigt gott och fräscht. Tillsätt olivoljan rör om, lägg i zuccinin, morötterna, chilin, lökarna och spiskummin, fräs långsamt tills morötterna mjuknat
Skär halloumi i stavar och stek gyllene i olja (viktigt att de får stekyta). Hacka lök och stek med. Pressa i vitlök och blanda ner tomatpuré, fräs med ett tag
Och resultatet blev bakad halloumi i tomatsås. Jag inspirerades väl mest från rätten Shakshuka där man bakar ägg i tomatsås, men eftersom det låg en halloumi och lockade i kylskåpet så tänkte jag om
TabboulehDenna klassiska sallad från Libanon är gjord på bland annat quinoa och persilja och kan ätas som den är eller som tillbehör till någon annan rätt
Franska rårakor är en kanongod, enkel maträtt med få och billiga ingredienser. Vi käkade våra franska rårakor med en klick hemkokt lingonsylt och en rejäl portion vitkålssallad och rivna morötter
Linser är prima vardagsmat och en självklar basvara hemma hos oss. Fibrer och protein. De har längre koktid och kokar inte sönder på samma sätt, därför passar de bra också i biffar, gratänger och annat
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.