Middag

Middag

  • 8 Recept
Saffransris III

Saffransris III

Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs löken mjuk och glansig i lite matfett. Tillsätt ris och saffran. Låt det fräsa med några minuter
Fläskfilégryta med rosépeppar

Fläskfilégryta med rosépeppar

Jag mixade ihop en god sås på lite sweet chili, vitlök, schalottenlök och paprika, spädde med grädde och det blev en sån riktig dundergod middag
Strimlad biff med purjolök

Strimlad biff med purjolök

Strimla biffen i 1/2 cm strimlor och blanda med chilisås, grädde och bikarbonat. Ställ i kylen 2-3 timmar (minst, gärna längre)
Pastasås med räkor

Pastasås med räkor

Skiva svampen och fräs den i en stekpanna med smör tills vätskan kokat in. Tillsätt pressad vitlök, grädde och räkost och koka upp
Lövbiffsgratäng med grönmögelost

Lövbiffsgratäng med grönmögelost

Lägg det strimlade köttet i en bunke med soya, kalvfond och vitlök. Låt marinera 15 minuter. Fräs purjolök, champinjoner och paprika i en stekpanna med smör