margareta.kallovik
margareta.kallovik
Uppskattar god mat.
HASSES KOKBOK - Nöt

HASSES KOKBOK - Nöt

  • 19 Recept
Oxfile med Hasselbackspotatis

Oxfile med Hasselbackspotatis

Ett tips är att lägga ut två skärbrädor med en ca 2-3 cm springa mellan och lägga potatisen på längden i springan och sedan kan du skära med kniven ända ned mot skärbrädan utan att du skär genom potatisen helt. Baka tomaterna i 35-40 minuter under potatisen. Sätt in oxfilén att lagas klart i ugnen ca 5-10 minuter till önskad stekgrad - 55 grader ger rött, rosa eller blodigt kött. 4 bitar oxfilé à ca 120-140 gram styck
Kalvstek med gräddsås och inlagd gurka

Kalvstek med gräddsås och inlagd gurka

Ingredienser Portioner. 4 Stek ca 1 kg kalvstek salt 1 gul lök 1 morot 1 msk olja 7 dl köttbuljong (vatten och buljongtärning) 2 lagerblad 15 vitpepparkorn Sås 2 dl vispgrädde 1 msk majsstärkelse 2 msk smör salt Till servering inlagd gurka kokt potatis Lägg till i inköpslistan
Kalv på grönbete

Kalv på grönbete

Kärt barn har många namn – benfri kotlettrad, kalvhare eller kalvytterfilé. Kalv är ett fantastiskt fint, och lyxigt kött och  inte en bit kött man köper varje dag
Rödvinssås med ädelost

Rödvinssås med ädelost

-Mama Skogly ♥ 3 dl rödvin. Friday, baby. Idag ska det fixas mat och packas för vi drar på friluftscamping till Finnforsträsket
Rödvinssås från Australian masterchef

Rödvinssås från Australian masterchef

Rödvinssås från Australian masterchefRödvinssås av hög klass. Den har ingen redning utan får sin lena konsistens av gelatinet från köttbuljongen
Enkel rödvinssås

Enkel rödvinssås

Jaha då var den här helgen slut. Nej, jag har inte tagit fel på dag, jag vet att det är söndag. Men det är så mycket att göra på jobbet och för att förhoppningsvis få lite ledigt kring jul så ska jag jobba undan lite idag
Rödvinssås – enkelt recept

Rödvinssås – enkelt recept

Sila, smaka av med salt och blanka av med en klick smör Spara recept Kommentera Skriv ut Dela E-post Pinna 4256 3 dl gott rödvin
Helstekt oxfilé med rödvinssås och potatisgratäng

Helstekt oxfilé med rödvinssås och potatisgratäng

Stek på en plåt i mitten av ugnen i cirka 1,5-2h. Tar cirka 1-1,5h. Behåll termometern i köttet och se till att temperaturen inte överstiger 60°C så att du får köttet medium-rare/ medium vid servering. Värm tills potatisen mjuknat lite grann, i ca 5-10 min och grädden blivit krämig i konsistensen. Grädda i mitten av ugnen i cirka 1,5- 2 h eller tills potatisen helt och hållet har mjuknat i mitten av gratängen och du fått en gyllenbrun yta på osten. Om potatisen mjuknat men osten fortfarande är blek så kan du öka på värmen på ugnen till 200°C och grädda potatisgratängen så att osttäcket får en gyllenbrun yta, tar cirka 2-5 min beroende på typ av ugn. Ta ut potatisgratängen ur ugnen och låt stå i rumstemperatur tills den blir fast i konsistensen, tar cirka 30-60 min. 3 st krukor Timjan - färsk
Rödvinssås till oxfilé

Rödvinssås till oxfilé

Ingredienser. 4 portioner. 3 dl gott rödvin. 3 dl god kalvfond (utspädd). 2 schalottenlökar, hackade lite grovt
Helstekt oxfilé med rödvinssås, späda grönsaker och hasselbackspotatis

Helstekt oxfilé med rödvinssås, späda grönsaker och hasselbackspotatis

700 g välmarmorerad oxfilé, (beräkna 150-200 g per person). Helstekt, örtrullad oxfilé 700 g välmarmorerad oxfilé, (beräkna 150-200 g per person) 1 hel vitlök 1 kruka persilja 1 kruka körvel 1 kruka timjan 1 kruka gräslök kvistar dragon neutral olja, att rulla och steka i smör, att steka i
Oxfilé i svamp och rödvinssås

Oxfilé i svamp och rödvinssås

En helt fantastisk sås som vi avnjöt förut var denna svamp- och rödvinssås. 100-150 g portabellosvamp. färsk timjan (1-2 kvistar). oxfilé (ca 150-200 g per person). Häll nu i vin och låt det koka upp och reducera något (i ca 3-4 minuter). Tillsätt sen köttbuljong och låt såsen koka ytterligare 5-6 minuter. Lägg sen tillbaka svampen och köttet och låt allt bli varmt och koka ihop lite, i ca 2-3 minuter. 100-150 g portabellosvamp. färsk timjan (1-2 kvistar)
Bœuf Bourguignon

Bœuf Bourguignon

Det här receptet följer ungefär det från Carl Butlers kokbok som det beskriv i Öhmans utmärkta matblogg
Biff med café de paris-smör och krassepotatis

Biff med café de paris-smör och krassepotatis

Klicka på café de paris-smör på det varma köttet och låt smälta. Salta och peppra köttet, stek ca 2-3 minuter per sida. Café de Paris-smör 500 g smör, rumstempererat 2 msk ketchup 1 msk dijonsenap 1 msk kapris 1 schalottenlök, riven 1 klyfta vitlök, riven 2 anjovisfiléer 1 ekologisk citron, zest och pressad saft 2 msk worcestershiresås 0,5 dl persilja, hackad 1 msk färsk koriander, hackad 0,5 msk färsk dragon, hackad 0,5 tsk paprikapulver 2 krm currypulver 1 knivsudd cayennepeppar rejält med svartpeppar
Entrecôte Café de Paris

Entrecôte Café de Paris

Servera med en stor klick Café de Paris-smör som får smälta på köttet och du kan även servera råstekt potatis till
Chili con carne (Texas style)

Chili con carne (Texas style)

-Skär köttet i mindre bitar och bryn dessa i stekpanna med en klick smör. - Stek bacon, chili och lök tills det fått färg och blivit mjukt
Porterstek!

Porterstek!

Räkna med ca 1,5 timme till innetemperaturen är 70-75 grader. Nu när hösten är här och det blåser i knutarna är det som gjort för långkok