Ett tips är att lägga ut två skärbrädor med en ca 2-3 cm springa mellan och lägga potatisen på längden i springan och sedan kan du skära med kniven ända ned mot skärbrädan utan att du skär genom potatisen helt. Baka tomaterna i 35-40 minuter under potatisen. Sätt in oxfilén att lagas klart i ugnen ca 5-10 minuter till önskad stekgrad - 55 grader ger rött, rosa eller blodigt kött. 4 bitar oxfilé à ca 120-140 gram styck
Kärt barn har många namn – benfri kotlettrad, kalvhare eller kalvytterfilé. Kalv är ett fantastiskt fint, och lyxigt kött och inte en bit kött man köper varje dag
Jaha då var den här helgen slut. Nej, jag har inte tagit fel på dag, jag vet att det är söndag. Men det är så mycket att göra på jobbet och för att förhoppningsvis få lite ledigt kring jul så ska jag jobba undan lite idag
Stek på en plåt i mitten av ugnen i cirka 1,5-2h. Tar cirka 1-1,5h. Behåll termometern i köttet och se till att temperaturen inte överstiger 60°C så att du får köttet medium-rare/ medium vid servering. Värm tills potatisen mjuknat lite grann, i ca 5-10 min och grädden blivit krämig i konsistensen. Grädda i mitten av ugnen i cirka 1,5- 2 h eller tills potatisen helt och hållet har mjuknat i mitten av gratängen och du fått en gyllenbrun yta på osten. Om potatisen mjuknat men osten fortfarande är blek så kan du öka på värmen på ugnen till 200°C och grädda potatisgratängen så att osttäcket får en gyllenbrun yta, tar cirka 2-5 min beroende på typ av ugn. Ta ut potatisgratängen ur ugnen och låt stå i rumstemperatur tills den blir fast i konsistensen, tar cirka 30-60 min. 3 st krukor Timjan - färsk
700 g välmarmorerad oxfilé, (beräkna 150-200 g per person). Helstekt, örtrullad oxfilé 700 g välmarmorerad oxfilé, (beräkna 150-200 g per person) 1 hel vitlök 1 kruka persilja 1 kruka körvel 1 kruka timjan 1 kruka gräslök kvistar dragon neutral olja, att rulla och steka i smör, att steka i
En helt fantastisk sås som vi avnjöt förut var denna svamp- och rödvinssås. 100-150 g portabellosvamp. färsk timjan (1-2 kvistar). oxfilé (ca 150-200 g per person). Häll nu i vin och låt det koka upp och reducera något (i ca 3-4 minuter). Tillsätt sen köttbuljong och låt såsen koka ytterligare 5-6 minuter. Lägg sen tillbaka svampen och köttet och låt allt bli varmt och koka ihop lite, i ca 2-3 minuter. 100-150 g portabellosvamp. färsk timjan (1-2 kvistar)