Kreolsk kalops – köttgryta med mycket smak av tomat och en viss beska av citron. Receptet på kreolsk kalops är hämtat från ett gammalt nummer av Allt om Mat – ja ändå från 1993
Jag blev nämligen på det hela taget nöjd med mina semlor som jag bakade i förra veckan, men de hade nog kunnat vara liiite saftigare och liiite luftigare
Korv nummer två från korvstonkningen. Gjorde denna korv även förra året då jag testade att röka den, tillsammans med ett älghjärta en stek och en lammbog
För ett tag sedan bjöd Mattias på supergod älgfilé med whiskeysås och västerbottenspotatis. Det smakade väääldigt gott och jag håller med Tea som sa "sånt här kött kan vi väl äta flera gånger samma vecka"
Pajdeg. Mät upp mjöl, skär kylskåpskallt matfett 5 - 6 bitar och lägg tillsammans med mjölet. Finfördela fettet med fingrarna till en smidig massa och lägg i vatten
Årets jultårta á la Matstugan. Krämig lingoncheesecake med dulche de leche, insvept i botten och kanter av pepparkaka och toppad med pistagenötter och citronmeliss
HONUNGSMARINERAD FLANKSTEK. Flanksteken sätter du in ca 15 minuter innan middagen ska serveras, vänder den efter halva tiden och sedan är den klar att ställa på middagsbordet