Blötlägg lergrytan i 15 minuter (10 timmar om det är första gången du använder den). Gnid in köttet ned kryddorna och lägg sedan ner den i den blötlagda lergrytan
Gör så här. Skär grönsakerna i skivor på längden, stek hårt i olja. Finhacka ingredienserna till dressingen, smaka av med salt, fond, svartpeppar och eventuellt lime och socker
Det är måndag och för en hel del är denna dagen numera förknippad med vegetarisk mat tack vare uttrycket "Meatless Monday", ett uttryck som snart är i var mans mun
Idag tänkte jag bjudaer på en paj av det maffigare slaget. Vi åt den i påskas, men den passar precis lika bra till någon av alla de fester som våren brukar vara full av
Gör så här. Skär kycklingen i fina bitar och bryn den i oljan och lägg den sedan åt sidan. Bryn lök, vitlök, ingefära, salladslök, vattenkastanjer och paprika några minuter
Hur är det hemma hos er, äter ni vegetariskt då och då. Även om ni inte är vegetarianer så det bra både för den egna hälsan och för miljön att byta ut köttet mot vegetabiliska proteiner ibland
Jag är väldigt förtjust i indisk mat, men det blir inte så ofta vi äter det. När vi gör det hemma så brukar jag köpa färdiga cooking-såser, men häromdagen hittade jag ett recept från Arla som jag provade
Med tanke på årstiden och det underbara vårvädret vi haft här nere idag med sol och blå himmel, så kanske det hade varit mer passande och lockande med något i grillväg istället för en gryta
Börja koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. Starta ugnen på 225 grader. Hacka lök och vitlök och stek tillsammans med färsen tills den är klar
På bilden ser ni en enkel pasta med räkor som är kryddad med bland annat vitlök och citronpeppar. Det har ju blivit många bakverk på bloggen den senaste tiden, jag har hur mycket som helst som jag vill fylla på här i receptarkivet och idag tyckte jag att det var dags för en maträtt