Gjorde en kycklingpaj idag på smördeg. Rensa kycklingen och gör i lagom bitar. Älskar pajer. Lägg kycklingen i formen och häll sedan grädd blandningen över kycklingen
Här kommer ett fantastiskt gott recept på en jättegod matpaj. Matpajer kan variera i en oändlighet och det är även så lätt att ta med sig eller bjuda på
Mumsig Kantarell paj. Jag älskar kantareller och denna paj är jätte god och krämig. Ställ sedan in i ugnen i ca 20 minuter, eller tills pajen fått en fin färg
En lyxig och enkel räkpaj som kan få det att vattnas i munnen av blotta tanken på den. Pajdeg. Garnera pajen och servera den med gott bröd och en sallad
Pajdeg. Platta ut degen i en stor pajform. Lägg fyllningen i pajformen. Smält smöret i en stor kastrull. Häll i mjölken och blanda i mjöl, salt och bakpulver och arbeta ihop till en deg
Tillsätt kycklingen i stekpannan med en lagerblad och stek tills kycklingen är genomstekt. 6 Kycklingfilé. Skär kycklingen i tärningar (cirka 2. Skär varje körsbärstomat i 4 delar och tillsätt tillsammans med kycklingen, stek i ett par minuter. Tillsätt kycklingen och täck med ytterligare 3-4 lager potatis, salta och peppra efter varje lager. 6 Kycklingfilé
Pajdeg. Fyll pajskalet med lök, svamp, bacon och smulad ädelost. Tryck ut degen i en pajform, ca 24 cm i diameter. Nagga pajdegen med en gaffel och förgrädda i nedre delen av ugnen, ca 10 minuter
För mig är det viktigt att matpajer är saftiga. De torra och kompakta pajerna kan jag lätt vara utan. Den här köttfärspajen blev en riktig fullträff, så saftig och god
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.