Skaldjur

Skaldjur

  • 20 Recept
Het krabbdipp

Het krabbdipp

Ingredienser Portioner. 6 1 burk krabba (à ca 170 g) 1 röd chilifrukt (t ex spansk peppar) 2 salladslökar 2 dl riven lagrad ost (t ex västerbottensost) 2 dl majonnäs 1/2 tsk salt 1 krm svartpeppar crostini till servering Lägg till i inköpslistan
Räkstuvning

Räkstuvning

2 msk smör. 13 msk vetemjöl. 12 dl mjölk. 12 dl grädde. 10,5 dl vatten. 10,5 tsk salt. 14 msk hackad dill. 1150 g skalade räkor eller 500 g räkor med skalFräs mjöl och smör i en kastrull
Räktårta!

Räktårta!

Räktårta. Räktårtan jag gjorde igår var både lätt att göra och väldigt god, man förbereder den innan och dekorerar den när man ska äta
Räktårta

Räktårta

Botten. 250 gram kavring. 100 gram smält smör. Fyllning. 5. gelatinblad. 400 gram naturell philadelphiaost original
Räksoppa med konjak och grädde

Räksoppa med konjak och grädde

400 g räkor med skal. 160 g gul lök. 10,5 morot. 140 g rotselleri. 12 msk tomatpuré. 12 msk konjak. 12 dl vitt vin, torrt
Baguette med räkröra

Baguette med räkröra

Räkröra. Skala och hacka morötterna fint eller kör dem i matberedaren med kniven monterad. Lägg hacket i en skål och tillsätt 1 msk vatten och mikra 1 minut
Räkbakelser med smördeg

Räkbakelser med smördeg

Rulla ut smördegen. Ta ut 10-12 rundlar med mått, ca 8 cm diameter. Lägg dem på plåt klädd med bakplåtspapper
Skaldjurspaté med sauce verte

Skaldjurspaté med sauce verte

Blanda ner skaldjur och dill på låga varvtal, så att de inte mosas sönder. Lägg fisken i bitar i matberedaren med kniven monterad
Picklade grönsaker

Picklade grönsaker

Skala och skär kålrot och morot i tärningar, 2x2 cm. Dela blomkålen i mindre buketter. Koka kålrot och morot i saltat vatten i 10 minuter
Wraps med räksallad

Wraps med räksallad

Skölj romansalladsbladen och slunga dem torra. Förpacka i plastpåsar. Koka couscousen enligt anvisningar på förpackningen
Grillade musslor med örtdressing

Grillade musslor med örtdressing

Skölj och kontrollera att musslorna är hela och att skalen sluter sig. Lägg dem på grillgallret över glödande kol
Heta chiliräkor

Heta chiliräkor

Skala räkorna, med behåll skaltippen kvar på stjärten. Skala och finhacka vitlöksklyftorna. Snitta, kärna ur och hacka chilifrukterna
Skaldjursplatå med två såser

Skaldjursplatå med två såser

Rhode Islandsås. Blanda majonnäs med vispad grädde och chilisås i en skål. Smaka av med torr sherry eller konjak (kan uteslutas), salt och peppar

Räkor i currysås

Räkor i currysås 4 portioner. 500 g skalade räkor. 1 röd paprika. 1 grön paprika. 1 gul lök. 1 vitlöksklyfta. 1 röd chili
Räkor i pepparstark sås

Räkor i pepparstark sås

Räkor i pepparstark sås. 300 g räkor med skal. 1 msk kokosolja. 1 dl vitt matlagningsvin. 2 finhackade charlottenlökar