Jag har både lagat den som man gör “på riktigt”, alltså på spett (seekh betyder spett) över grillen och jag har även gjort en förenklad vardagsvariant där jag har plattat ut kebaben i långpanna
Revben kan man göra i oändliga varianter på grillen. Grilla den indirekt på 100-120 grader i 2 timmar och lägg den sen i folie med äppeljuice som du häller över, och låt den ligga ytterligare 2 timmar
Vad du behöver1 st hel gårdskyckling rosmarin - timjan - basilika - det du har i örtlandet1 st citron3 st vitlöksklyftor svartpeppar sojaTillbehör bindgarn
När du har fått upp medeltemperatur och bra med rök är det dags att börja grilla. 3 Tänd grillen och ladda den med rökflisen, antingen i röklåda, foliepaket eller i eldbox ifall du har en smoker. 4 Placera filéerna direkt över glöden och igen med locket, här är det direkt grillning som gäller. Grilla i ca 7-9 minuter vänd fläskfiléerna och grilla lika länge på nästa sida
Big Mac är Sveriges mest populära hamburgare och det säljs i miljontals varje år. Nu släpper McDonald’s sitt recept på deras mytomspunna Big Mac-sås – som jag ska få provlaga