Ta av skinnet från salsiccian och dela i mindre bitar. Fräs salsiccian tillsammans med löken i en kastrull på medelhög värme i 3-4 minuter, tills löken är lätt genomskinlig
Ibland kan man bli nostalgisk och längta efter maträtter som man nästan glömt. 1975 presenterade Allt om Mat en klassiker - Kreolskans gryta. 75 g svarta urkärnade oliver (gärna kalamataoliver). 75 g svarta urkärnade oliver (gärna kalamataoliver)
strimla tomater och lägg över tillsammans med skinka och färsk timjan. ciabatta4 skivor lufttorkad skinka1 bit getostfärsk timjan4 soltorkade tomaterskiva getost på 2 av brödskivorna. 4 soltorkade tomater
Gör en stor sats, så får Ni ett par matlådor också. Den passar inte så bra att frysa men den håller sig ett par dagar i kylen, för att ätas som matlåda senare i veckan
För ett tag sedan gick det gamla våffeljärnet sönder och det var dags för ett nytt. Jag hade nästan sett fram emot att den skulle ge upp, för det var med enkelt lagg och jag ville ha järn med två laggar
1-2 msk tomatpuré. 1-2 msk tomatpuré. Söker du den perfekta helgrätten. Nå, då kanske marinerad flankstek med vitlöksfräst svamp, jordärtskocks- och potatisgratäng samt en choronsås kan vara något att svänga ihop
Dela cocktailtomaterna i halvor. 250 g cocktailtomater. Koka upp rikligt med saltat vatten. Lägg i buljongtärningen och pastan, låt det koka ca 5-6 minuter