I minnet hade vi ett gammalt recept på en pastasås medkyckling, citron och sparris och efter lite omarbetning skapades denna måltid, som hamnade på vårt matbord och i våra maggar
Vik ut, tryck till och lägg kycklingenmed skinnsidan upp på en plåt med bakplåtspapper. Tryck ut vitlöksklyftorna ur skalet och mosa tillsammans med smetana och några matskedar sky från plåten
Lägg upp att på ett fat, börja med sallad, sen potatis, rödlök och sparris. Dagen därpå, lägg upp kycklingen på ett fat och dekorera med tomater och oliver
Jag började med. Om ni önskar så passar kycklingen och Sparris. Under tiden lekte jag ihop Sparris. svalnat, tärande jag kycklingen och la allt i en matlåda, eller så kan ni dela
Servera med pasta och strö över riven parmesan. Skär svampen i skivor och sparrisen i bitar. Strimla kycklingen och bryn i hälften av fettet, ta ur kycklingen ur pannan och ställ åt sidan
Pestopastan blandades sedan med fräst grön sparris och körsbärstomater i lagom stora bitar. Jag serverade denna pastasallad får jag väl kalla det med grillad kyckling och nystekta halloumiskivor
Då har vi ett förslag på en lättfixad pastarätt medkyckling, sparris och citron som ni kan prova. Dela sparrisen i mindre bitar och låt dom koka med pastan den sista minuten av koktiden
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.