Fisk

Fisk

  • 15 Recept
Pastasallad med tonfisk, fetaost och frasiga kajennsmulor

Pastasallad med tonfisk, fetaost och frasiga kajennsmulor

Häll av tonfisken och tillsätt den i flagor. 2 förp tonfisk i vatten (à 120 g). 1 liten rödlök 2 citroner 250 g pastasnäckor 350 g broccoli 1 skiva fullkornsbröd (50 g) 0,5 tsk kajennpeppar 1 gurka 0,5 knippa gräslök eller dill (15 g) 4 msk naturell yoghurt 2 förp tonfisk i vatten (à 120 g) 50 g fetaost
Fisk under frasigt täcke

Fisk under frasigt täcke

Servera den frasiga fisken med mos. Lägg fisken i en ugnsfast form. Toppa fisken med blandningen. Ströbröd, rostad lök och persilja till täcket att lägga ovanpå fisken
Fiskgratäng med potatis- och morotsmos

Fiskgratäng med potatis- och morotsmos

Koka fiskfilén lite lätt så den är precis färdig. Lägg fisken i mitten på en ugnsfast form, spritsa moset runt om och häll ostsåsen i mitten

Laxfilé med wasabi och citron

Tillagning. 1. Sätt ugnen på 175 grader. 2. Blanda citron, honung och cayennepeppar till en marinad. Lägg ner laxen i honungsmarinaden och låt ligga i ca 10 minuter
Torskrygg med prästostpure

Torskrygg med prästostpure

Blanda vatten och salt och dela torskfilén i fyra bitar, rimma dem i lagen i 10 minuter. Bryn torskbitarna i stekpanna på skinnsidan
Marockansk torskrygg

Marockansk torskrygg

Det här är en fiskgryta med marockanska smaker. Strax innan det är dags att servera lägger du i fiskbitarna och låter dem sjuda i fem minuter så de blir precis kokta utan att bli överkokta – det tar bara några få minuter
Ugnsbakad lax med spenat och sötpotatis

Ugnsbakad lax med spenat och sötpotatis

Fredag igen, skönt. Idag ska jag iväg på spa med mina kompisar, vi ska till Vann spa. Ska bli så skönt. Återkommer givetvis därifrån med bilder
Fisk tre gånger i veckan?

Fisk tre gånger i veckan?

Nu är jag inne på budgetspåret verkar det som, och den trista uppmaningen att man ska äta fisk tre gånger i veckan