När vi hade påskbuffé så la jag in en krämig matjesillmed smak av lök och pepparrot. Den går väldigt fort att göra eftersom man använder färdig matjesill som bas
Blanda med lök och potatis. Smaka av med salt och peppar (om du vill kan du byta ut lite av saltet mot spadet från matjessillen för att få sälta i potatissalladen)
Att dekorera medforellrom och några strån vitlöksgräs var vårt sätt att få rätten att se mer tilltalande ut vid serveringen, men forellromen smakar dessutom väldigt gott
Hetta upp en panna med smör och stek löken mjuk på inte alltför hög värme och utan att den tar färg. Lägg i en klick crème fraiche, och en klick forellrom
12 askar á (200g) matjesill. 18 stora kokta potatisar 2 askar á (200g) matjesill 2 stora gula lökar 2-3 dl mjölk 2-3 ägg smör eller margarin riven ostSätt ugnen på 225 grader Skala potatisarna om det inte är gjort och skiva dem Skär fileerna i bitar Skiva de skalade lökarna tunt Blanda ägg och mjölk Smörj en ugnssäker form Varva potatis, sill och lök Häll äggstanningen över Strö över rikligt med riven ost Sätt in i 225 graders ugnsvärme och grädda ca 35 min eller tills äggstanningen stelnat
Smaka av med salt. Strö över gräslök och klicka på forellrommen. forellrom. Lägg potatisen i en ny kastrull och mosa den tillsammans med smör och 1 msk olivolja
Finhacka matjesillfiléerna och hacka ägget. De går även bra att förbereda dagen innan (blir ännu godare när de fått stå och dra till sig), förvara i kyl i burk med lock eller på fat med plastfolie över, garnera med dill innan servering
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.