lotta

lotta

  • 16 Recept
Tacotårta med cheddar cheese-fyllning

Tacotårta med cheddar cheese-fyllning

Hej då februari, hej mars. Äntligen. Tyvärr vräker snön ner, inte alls min kopp te. Nu längtar jag efter sol, takdropp och kaffe mot en solvägg
Gratinerad kassler

Gratinerad kassler

Jag blev så himla sugen på kasslergratäng häromdagen så igår när jag var och handlade var jag tvungen att slå till
Tacokrydda (från 56 kilo)

Tacokrydda (från 56 kilo)

1 tsk salt. 1,5 tsk chilipulver. 1,5 tsk paprikapulver. 1 tsk spiskummin. 1 tsk vitlökspulver. 1 tsk lökpulver
Semmelkladdkaka

Semmelkladdkaka

Det är fortfarande många dagar kvar till fettisdagen men jag har redan hunnit baka en hel del semlor
Långpannebröd med morot och keso

Långpannebröd med morot och keso

Från början var det här mitt egenkomponerade recept på underbara frallor, och nu har jag helt enkelt transformerat det till ett underbart långpannebröd
Vaniljpannacotta med limemarinerade bär

Vaniljpannacotta med limemarinerade bär

Fräsch, klassisk och enkel efterrätt att slänga ihop. Låt den stelna i kylen i ca 4 timmar. Vaniljpannacotta med limemarinerade bär (4 portioner)
Köttfärs och potatisgratäng

Köttfärs och potatisgratäng

8 pers 2 msk smör 2 lökar 600 g färs 2 msk vetemjöl 2 brk krossade tomater 2 tsk salt 1 tsk svartpeppar 2 krm riven muskotnöt 16 medelstora potatisar 3+4 dl matlagningsgrädde 4 dl riven ost Brys lök och köttfärs i smöret

Potatis & Purjolök soppa

1. Skala och tärna potatisen, skölj och ansa purjolöken, hacka ner i skivor. 2. Fräs Purjolöken med smöret i en gryta eller i en wok, men bränn den inte
Enkel fiskgratäng med tomat

Enkel fiskgratäng med tomat

Ett snabbt middagstips kommer här. En riktigt lättlagad gratäng med torsk, tomatgrädde och ost, bara att blanda ihop och grädda
Grytbröd – som blir riktigt bra!

Grytbröd – som blir riktigt bra!

Det här receptet hittade jag i morgontidningen en helg, det kommer ursprungligen från The New York Times och fick då snabb spridning över världen
Kladdkakecookies

Kladdkakecookies

Smält smör i en kastrull på svag värme. Ta bort från värmen och lägg i chokladen (gärna i mindre bitar) och rör om så att chokladen smälter till en jämn och fin smet