Kladdkakecookies
Latmasken
Latmasken

Kladdkakecookies

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 3 2 röster

Ingredienser

  • 75 g smör
  • 150 g mörk choklad
  • 2 st ägg
  • 1.75 dl strösocker
  • 2 msk kakao
  • 1 tsk bakpulver
  • 1.5 tsk vaniljsocker
  • 1 krm salt
  • 2 dl vetemjöl

Beskrivning

    Smält smör i en kastrull på svag värme.

    Ta bort från värmen och lägg i chokladen (gärna i mindre bitar) och rör om så att chokladen smälter till en jämn och fin smet.

    Låt stå och svalna.

    Knäck äggen i en bunke och tillsätt socker. Vispa med till en ljus smet.

    Tillsätt kakao, bakpulver, vaniljsocker och salt. Vispa till en jämn smet.

    Tillsätt vetemjölet och den smälta choklad- och smörblandningen. Rör snabbt ihop till en jämn smet.

    Klicka ut smeten på bakplåtspapper. (Tänk på att ha ganska mycket avstånd mellan eftersom kakorna flyter ut. )

    Grädda kladdkakecookies mitt i ugnen i 175°C i ca 10-12 minuter.

    (När man tar ut dem från ugnen så sjunker de ihop.)

    Låt kakorna svalna på plåten.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.