Det har varit en lugn och skön dag helt i min stil, jag har hunnit njuta i solen, rensa lite ogräs, bakat, kokat saft, både fikat och ätit ute på altanen och nu avslutar vi denna underbara söndag med te i soffan
Tiramisu med rabarber och jordgubbar smakar extra somrigt och fräscht. Här ingår varken kaffe eller likör, men med lite vin i kompotten och så klart den goda osten och kexen emellan smakar himmel i mun
Där choklad, kaffe och kladdkaka typ får mina smaklökar att kvittra av lycka. Så efter att ha tittat i mitt barskåp och såg att jag hade kahlua kvar som jag använt tidigare i mina recept här på bloggen (kolla in denna pajen tillexempel
Sommarens godaste kalla maträtt måste väl ändå vara Skagentårtan, garneringen kan man variera som man vill bara man håller sig till havets frukter, en maträtt som alltid blir uppskattad av gästerna
Dubbelmarinerad fläskfilé . Fortsättning på 40-års middagen. Efter lite beerpong så var det dags att slå sig ner för att äta lite, det var väldigt trångt men jag tror att alla lyckades med att äta från sin egna tallrik
1. Skala och skiva löken. Fräs den i lite margarin utan att den tar färg i ca 2 mintuter. 2. Finstrimla baconet och knaperstek det i en torr panna, låt fettet rinna av i en sil eller ett durkslag
Tärna köttet i 2x2 cm stora bitar. Skala och skiva löken tunt. Dela, kärna ur och strimla paprikan. Bryn lök och paprika i hälften av smöret och lägg åt sidan medans du bryner köttet i resten av smöret
Medelhavsinspirerad köttgryta med fetaost och oliver. Den här köttgrytan är supergod och fräsch, addera fetare tillbehör för att öka på fetthalten, som en god olivolja