Ingredienser Portioner. 16 stycken 1 kyld rektangulär smördeg (à 275 g) äggvita Fyllning 4 dl ruccolasallad (4 dl = ca 75 g) 10 soltorkade tomater i olja basilikablad 4 äggulor 2 dl crème fraiche 1 1/2 dl riven lagrad ost gärna grevé eller västerbotten 1 tsk salt 1 krm svartpeppar Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddor på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Servera pastejen med lättsyrade äpplen. Baka av smeten i portions- eller storformar i ugn på 175° tills pastejen har satt sig. med våra små formar tar detta cirka 15 minuter, medan en stor pastej kan kräva uppåt 1 timmes baktid
Pastej på lammleverPortioner. Servera pastejen med lättsyrade äpplen. Baka av smeten i portions- eller storformar i ugn på 175° tills pastejen har satt sig. med våra små formar tar detta cirka 15 minuter, medan en stor pastej kan kräva uppåt 1 timmes baktid
Tomat & bönpastej. Konserverade bönor är mosigare än egen kokta, och de i tomatsås är dels lite sötade och dels mosigare – så mycket bra material till röra och pastej
En riktigt god pastej gjord av sojabönor. Till pastejen. Olja en form med olja och häll ut pastejen, lägg över plastfolie så den täcker hela, låt stå i kylen för att stelna
Tag bort alluminiumfolien efter 45 min så får älgleverpastejen en fin färg 750 g älglever. Börja med att finhacka eller kör i mixer följande ingredienser
Veterinärens Nattamat är en annan favorit, med Pastej, Saltkött, Gelé på Sky och Lök. Dansk Remoulade Matlagningen går fortfarande på sparlåga här hemma i Östersund, på grund av Cryptosporidium som ännu härjar fritt i vårt vattenledningssystem
Skär pastejen i lite mindre bitar och ha ner i en bunke. 450 g Sohlbergs leverpastej. Ta fram elvispen. Tillsätt bostongurkan och grädden, vispa till en fin smet
Det har nämligen varit rena rama Lönneberga idyllen i köket i dag med korvtillverkning, bakning och som grädde på moset så har det även gjorts leverpastej
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.