Nyår 2017

Nyår 2017

Ingefärsdoftande vildsvinsstek

Ingefärsdoftande vildsvinsstek

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner 1 st vildsvinsskinka , färsk, ca 2 kg 1 odefinierad rosmarin 1 odefinierad timjan 1 odefinierad vitpeppar , krossad hel 1 odefinierad enbär 1 odefinierad smör , och olja till stekning 1 odefinierad salt Rödvinssås 5 dl kalvbuljong , eller viltbuljong 3 dl rött vin 2 msk vetemjöl 1 msk farinsocker 1 st röd lök(ar) , finhackad 1 st morot , fint tärnad 1 msk ingefära , -2 msk färsk riven 1 st gul lök(ar) , finhackad 1 odefinierad smör , och olja till stekning 1 st salt 1 st peppar Köp receptet
Festbricka med goda små munsbitar

Festbricka med goda små munsbitar

Fyllda champinjonhattar. Välj stora champinjoner och beräkna ca 2-3 per portion. Blanda 75 g bredbar leverpastej med 1 msk vispgrädde
Oxfilé med sötpotatischips och kantarellsås

Oxfilé med sötpotatischips och kantarellsås

En riktigt lyxig lågkalorimiddag med massor av proteiner. Sältan från köttet och sötman från potatisen gifter sig fint medans kantarellsåsen adderar en touch av vilt till rätten
Asiatisk cheviche med citrusdressing

Asiatisk cheviche med citrusdressing

Tidigare nyårsmenyer hittar ni här. Nyårsmiddagen 2016 inleddes med triss i tilltugg (smördegsrullar med västerbottenost, ostbollar med pistage och gräslök och rökt vaniljlax på mango - recepten hittar Ni här) innan en mer "regelrätt" förrätt ställdes på bordet. Nyår 2011. Nyår 2012. Nyår 2013. Nyår 2015 ca 6-8 personer
Västerbottensruta med löjrom - förrätt - nyår

Västerbottensruta med löjrom - förrätt - nyår

nyårsafton vill man helt klart äta något gott, gärna till förrätt, huvudrätt och efterrätt. Hursomhelst så provade jag ett nytt recept till förrätt på nyårsafton och tack och lov så föll det väl ut

Mangofromage med chokladrippel

1.  Låt mangon tina och mixa den. Låt gelatinbladen ligga i kallt vatten i 5 minuter. Dela äggen i gulor och vitor
Något riktigt lyxigt...

Något riktigt lyxigt...

Fick provsmaka sorbet med äppelcidersmak gjord på Kivik Musteris Astrakan Guld för några månader sedan och tänkte genast på att göra denna efterrätt och lägga upp här på bloggen lagom till nyår
Nyårets lättaste pannacotta!

Nyårets lättaste pannacotta!

Nyårsafton närmar sig och förväntningarna är som alltid höga, godaste maten ska serveras i vackraste klänningen, finaste champagnen ska drickas med de bästa vännerna och man ska vara på sitt allra soligaste humör
Tjälknöl på älg

Tjälknöl på älg

Mannen i huset har länge länge velat att vi skulle göra tjälknöl. Nu är det gjort. Väldig smidigt måste jag säga