En riktigt lyxig lågkalorimiddag med massor av proteiner. Sältan från köttet och sötman från potatisen gifter sig fint medans kantarellsåsen adderar en touch av vilt till rätten
1. Tryffelhollandaise. Smält smöret på svag värme utan att det bryns. 2. Blanda 2 st äggulor med antingen 2 tsk citronsaft, vinäger eller vin i en skål, ej av aluminium
Tidigare nyårsmenyer hittar ni här. Nyårsmiddagen 2016 inleddes med triss i tilltugg (smördegsrullar med västerbottenost, ostbollar med pistage och gräslök och rökt vaniljlax på mango - recepten hittar Ni här) innan en mer "regelrätt" förrätt ställdes på bordet. Nyår 2011. Nyår 2012. Nyår 2013. Nyår 2015 ca 6-8 personer
På nyårsafton vill man helt klart äta något gott, gärna till förrätt, huvudrätt och efterrätt. Hursomhelst så provade jag ett nytt recept till förrätt på nyårsafton och tack och lov så föll det väl ut
Fick provsmaka sorbet med äppelcidersmak gjord på Kivik Musteris Astrakan Guld för några månader sedan och tänkte genast på att göra denna efterrätt och lägga upp här på bloggen lagom till nyår
Nyårsafton närmar sig och förväntningarna är som alltid höga, godaste maten ska serveras i vackraste klänningen, finaste champagnen ska drickas med de bästa vännerna och man ska vara på sitt allra soligaste humör