Men min glass är utformad för att passa tillsammans med de glöggkoktaplommonen. Man äter plommonen ljumna med den kalla glassen som smälter ovanpå ner i plommonen
Toppa plommonenmed mascarponen. Halvera plommonen och ta bort kärnan. Smaksätt mascarpone med vaniljsocker och jag tycker det blir gott även med lite kardemumma
kokande vatten och kyl genast ner plommonen genom 1 kg plommon (gärna lite större plommon). kokande vatten och kyl genast ner plommonen genom 1 kg plommon (gärna lite större plommon)
Fördela dem i koppar eller glas och toppa med kvarg. Kärna ur plommonen och skär dem i klyftor. Blanda i plommonklyftorna och stek ca 2 min. 8 st plommon
Jag gillar traditioner med tycker samtidigt att det är kul att bjuda på bekanta smaker i nya tappningar, som de här plommonen, inkokta i vin, råsocker, kanel och vanilj
Som utlovat kommer här receptet på den smarriga och sockerfria efterrätten gjord på årets plommon. Lägg halvorna i en ugnssäker form med snittytan uppåt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.