Kyckling

Kyckling

  • 23 Recept
Allt-i-ett-kyckling

Allt-i-ett-kyckling

Börja med att lägga kycklingklubborna i en stor ugnsform. Tvätta potatisen men behåll skalet på och dela den i hälften på längden, lägg dem i formen med kycklingen
Gratinerad kycklingfilé - Hemmets Journal

Gratinerad kycklingfilé - Hemmets Journal

Skölj och torka av kycklingfiléerna. Stek kycklingen gyllene runtom. Skär kycklingfiléerna i sneda bitar och lägg dem på ett uppläggningsfat
Kycklingpaj med nyttigare pajskal

Kycklingpaj med nyttigare pajskal

Kycklingpaj. Bryn kycklingbitar lätt. Häll såsen i pajskalet (över kycklingen) och strö över osten. Den här kycklingpajen har jag gjort i över 10 år och är verkligen en gammal favorit. 2 kycklingfiléer
Flygande Jakob

Flygande Jakob

Strimla kycklingköttet och fördela ut i formen tillsammans med bacon och skivad banan. Vispa grädden tjock, blanda i chilisås, chilipulver och kyckling fonden
Ugnsstekt kyckling med rotsaker och gremolata

Ugnsstekt kyckling med rotsaker och gremolata

Rotsaker tillsammans med kycklingen, servera med vitkålssallad och du har en middag helt i säsong. Blanda samman ingredienserna till marinaden och lägg den tillsammans med kycklingdelarna i dubbla plastpåsar
Snabb gratäng med kycklinglårfilé

Snabb gratäng med kycklinglårfilé

700 g kycklinglårfilé. 1 msk koncentrerad kycklingfond. Smör 700 g kycklinglårfilé 1 paprika, valfri färg Salt Peppar 1 liten purjolök eller 2 salladslökar 1 stor vitlöksklyfta Sås 5 dl grädde 4 msk chilisås 1 msk koncentrerad kycklingfond 1 krm-½ tsk sambal oelek Salt Topping ½ dl hackad persilja 2 dl riven ost
Jaipurs kycklinggryta med kålrotspasta

Jaipurs kycklinggryta med kålrotspasta

Tillsätt kycklingen och bryn den en stund runt om. Om du valt att göra en pulled-gryta fördelar du kycklingen med två gafflar och smakar av med salt och eventuellt lite vatten om det känns torrt
Krämig kycklinggratäng

Krämig kycklinggratäng

Strimla och stek kycklingfiléerna, alternativt dela den grillade kycklingen i mindre bitar. Skär paprikan i mindre bitar och låt den fräsa med kycklingfiléerna
Saftig dubbelmarinerad kycklingfilé

Saftig dubbelmarinerad kycklingfilé

Lägg i kycklingen och knyt påsen. Skiva kycklingen och lägg upp på ett fat. Låt kycklingen vila i 15 minuter. 800 g kycklingfilé. 1 msk kycklingfond
Ankbröst med apelsinsås

Ankbröst med apelsinsås

Tillsätt ankbuljong eller kycklingbuljong, stekbuljong eller bara vatten. 4 dl buljong, helst mörk ankbuljong eller kycklingbuljong eller vatten
Vitvinskyckling - Mitt kök

Vitvinskyckling - Mitt kök

Placera kycklingbenen i botten och bryn på alla sidor tills klubborna har en gyllene färg. Ta ut kycklingen och lägg åt sidan på en tallrik
Jägarkyckling - Mitt kök

Jägarkyckling - Mitt kök

Ta upp och torka av kycklingen. Pudra kycklingen med saltat och pepprat mjöl. Bryn kycklingen runtom i olivolja i omgångar i en gryta
Kyckling med soja och cashewnötter!

Kyckling med soja och cashewnötter!

Kyckling med soja och cashewnötter. Vi har ätit kyckling med cashewnötter och ris, en rätt som alla gillar, förutom Hanna då