Här kommer ett recept på en härlig kladdkaka som vi åt igår kväll. Kladdkaka med after eight. 25 g smör1 dl grädde20 after eight bitarSmält smör och blanda ner grädde och after eight, rör tills det är helt blandat, häll över den kalla kakan och ställ kallt
Mixa havrekakorna till cheesecakebotten och blanda sedan med kakao och kokos. 1 msk kakao. 1 msk kakao. Stäng sedan av ugnen och låt kakan stå kvar i eftervärmen i 30 min. 1 msk kakao. 1 msk kakao
Det här receptet hittade jag på ICAs hemsida, riktigt goda och dessutom enkla att göra. Ca 35 st50 g smör, rumstempererat 1,5 dl strösocker1 tsk vaniljsocker0,5 dl rapsolja0,5 tsk hjorthornssalt2 dl vetemjölSätt ugnen på 150 grader
Jag har nu bakat kakan och kan varmt rekommendera den. Vispa ägg och socker riktigt fluffigt och pösigt (det ger ett bättre resulatat på kakan tycker jag), vispa i smör-chokladblandningen, likören och sist mjölet
Efter många års tvekande så tog jag mig äntligen tid (och mod) att göra vaniljdrömmar. Jag har hört många gånger att dom är svåra att göra och att resultatet många gånger blir oätligt på grund av hjorthonssaltet
Blåbärsgrottor med vit choklad. 31 augusti 2015, 18. 54. Hallå. Hoppas ni haft en bra start på denna veckan. Bakade dessa goda grottorna igår och dom var omtyckta av både små och stora fikagäster
En god julig och vintrig efterrätt från ICA buffé bjöd Karin på i julas. Perfekt att göra även nu när det finns pepparkakor över i skåpet, portionsform eller en stor form
Låt kladdkakan kallna i formen. Kladdkaka. Kladdkaka150 g smör3 dl strösocker3 ägg4 msk kakao1,5 dl glutenfri mjölmix (semper)1 nypa salt2 tsk vaniljsocker. Grädda kladdkakan mitt i ugnen i 22 minuter. Cake popsKladdkaka50 g philadelphiaostVit choklad (glutenfri)StrösselPinnarGör så härSmula sönder kladdkakan till mindre bitar och lägg i en matberedare och mixa till smulor. 4 msk kakao
Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Smält smöret och blanda ner havregrynen, låt svälla en stund. Skala och skiva äpplena och blanda dem med kanel och strösocker, låt ligga och marinera en stund
Vispa ägg och socker poröst, blanda sedan de torra ingredienserna till kakan, och vänd ner i smeten. Låt svalna något och låt kakan svalna helt innan du breder på glasyren
Det var ett tag sedan som jag bakade småkakor men när jag hittade detta receptet kunde jag inte låta bli, det lät så gott och kakorna var ännu godare än jag trodde
En lagom bit ihop med grädde och färska bär så är denna kladdkaka perfekt som efterrätt. 4-5 msk kakao. Bred glasyren över kakan och låt den kallna och stelna lite i kylen, ca 3 timmar. 4-5 msk kakao