Sätt ugnen på 225 gr. Koka riset i lättsaltat vatten enligt beskrivning på rispaketet. Skär kasslern i tärningar eller stavar och bryn den i 4 tsk flytande margarin eller olja
Skär tomaterna på mitten i zick zack mönster och lägg den i en hörna på plankan. Tips. 3 tomater. Skiva köttet i lagom tjocka skivor och stek dem efter eget tycke, om man vill ha välstekt eller blodigt
Lägg i en traktörpanna med lite matfett och stek den fin runt om. 4 portioner nykokt Tagliatelle, 500 g fläskfilé, 5 dl matlagningsgrädde (15 %), 1 gul lök, 1 vitlöksklyfta, 1/2 purjolök, 1/2 röd paprika, valfri mängd av färska champinjoner, salt, peppar, 1 1/2 msk mjöl, 1 msk soja, 1 tsk paprikapulver. 16 sp/portion (räknat på ICAs tagliatelle-billigare än Barilla), Om man använder 7 % matlagningsgrädde istället så blir rätten 10 smartpoints per portion. 5 dl matlagningsgrädde
Tillsätt de hela tomaterna, paprikan och löken. Tillsätt kryddorna och tomatpure. 1 brk hela tomater. 1-2 msk tomatpurè. 2 -3 dl vispgrädde(för magrare variant ta matlagningsgrädde)
Dela tomaterna i halvor. Ta ut formen, strö tomat och bacon över. Barnen och Mattias har spelat lite Disney Infinity, Tiril börjar lära sig Wii-kontrollerna nu hon också (har helt enkelt inte velat tidigare
Tomatsås. Isbergssallad, tomat gurka, feferoni. Tomatsåsen. Lägg i tomatpuré och fräs den med en stund. Bred på tomatsås, strö på riven ost och avsluta med kebab
Dela körsbärstomaterna på mitten och hacka ruccolan grovt. Smält smöret till den färska pastan i en stekpanna och lägg sedan i vitlöken, ruccolan och tomaterna och låt de svänga runt i smöret