min kokbok

min kokbok

  • 33 Recept
Klassisk gubbröra

Klassisk gubbröra

Ingredienser Portioner. 4 2 kalla hårdkokta ägg 4 medelstora kalla kokta potatisar 100 g ansjovisfiléer 2 msk finskuren gräslök 2 msk finskuren dill 1 dl crème fraiche 2 msk majonnäs 2 msk kaviar salt och svartpeppar Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddor på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3- 80 g Mer info Ladda kupong
Enkel pizzasallad

Enkel pizzasallad

Strimla vitkål eller hyvla med osthyvel. Lägg över vitkålen i en skål. Blanda dressingmixen, så som det står på påsen men byt ut någon matsked vatten mot vinäger

Munkar (Munkringar)

 . Det här behöver du. 100 g smör. 100 g smält smör eller margarin. 2 ½ dl mjölk. 25 g jäst. ½ tsk salt. ½ tsk kardemumma
Struvor

Struvor

Har du ingen termometer kan du kolla temperaturen med en bit vitt torrt bröd som ska bli guldfärgat på min
Pizzadeg grundrecept


Pizzadeg grundrecept


Bearbeta degen ordentligt, 5 minuter i maskin eller 10 minuter för hand. Låt jäsa i cirka 45 minuter under bakduk
Kyckling i ugn med bacon

Kyckling i ugn med bacon

Häll över grädden och ställ in i mitten av ugnen i ca 175 - 200 grader beroendes på ugn ca 30 min. ca 30 min
Recpet: Tacopaj med krämigt täcke

Recpet: Tacopaj med krämigt täcke

Låt pajdegen vila i kylen i ca 30 minuter. Nagga pajdegen med en gaffel och förgrädda i 10 minuter. Grädda pajen i ugnen i ca 10-15 minuter eller tills osten fått fin färg
Päronkaka

Päronkaka

Grädda cirka 60 minuter. En saftig sockerkaka med päronfyllning. Du kan också använda annan frukt och då byta smaksättning
Coleslaw med smak av ingefära och päron

Coleslaw med smak av ingefära och päron

Idag har vi varit hos mina föräldrar på middag och det bjöds på kålpudding. Så gott. Eftermiddagen har jag tillbringat i trädgården och snart så börjar det bli ordning
Inlagda päron med ingefära, lime och vanilj

Inlagda päron med ingefära, lime och vanilj

Skala päronen, kärna ur med urkärnare och förväll i kokande vatten i ca 10-15 minuter tills de känns lätt mjuka. Se till att dina glasburkar är väl rengjorda och varma (värm i ugnen på 100 grader i några minuter)
Inlagda päron med vanilj och ingefära

Inlagda päron med vanilj och ingefära

Jag har ett päronträd i min trädgård som dignar av frukt. svag värme i ca 15 min. Kände ett behov av att hitta på något nytt av dessa päron i år

Blinier

Smula ner jästen i en skål. Värm mjölken så att den blir. fingervarm och lös jästen i lite av mjölken. Häll över resterande mängd mjölk
Kycklingfilé i dragonsås

Kycklingfilé i dragonsås

Lägg dem i en form och stek dem färdiga i 225°C ugn i 20 min. Tillsätt tomatpuré, dragon, buljong och gräddeLåt koka ihop ca 5 minuter

Krikonmarmelad med kanel

Under tiden sköljer du mindre burkar i natriumbensoatspetsat vatten så de blir rena och sterila. Koka krikon, socker, kanel och citronsaft på svag värme
Äpplepaj

Äpplepaj

Ingredienser ca 800 g äpplen 1 tsk kanel 2 tsk socker 1 krm flingsalt smör till formen Smuldegen 125 g kallt smör 2 dl vetemjöl 1 dl havregryn 1 1/2 dl socker 1 1/2 tsk flingsalt Till servering vaniljsås Gör så här Sätt ugnen på 225°C
Het kycklingpaj med banan och mango chutney

Het kycklingpaj med banan och mango chutney

Tillaga i ugnen i 200 grader ca 35 min. Blanda ihop allt till pajdegen och platta ut den i en pajform. Strimla kycklingen och stek i en panna, salta och peppra
Birgits räkpaj

Birgits räkpaj

Låt vila en stund i kylskåpet, tryck sedan ut degen i en pajform och förgrädda 10 min. Häll i formen och grädda ca 30 minuter
Toscakaka

Toscakaka

Grädda i 30 minuter. Grädda i ytterligare 15 minuter tills toscasmeten fått fin färg. Smält smöret och låt svalna något
Drömtårta - Drömrulltårta

Drömtårta - Drömrulltårta

Om du använder vanlig ugn så observera att du verkligen måste vara med och "vakta" rulltårtan sista minuten så att den inte blir bränd
Krämig grönkålssallad

Krämig grönkålssallad

Till revbenen åt vi en krämig sallad som påminner lite om coleslaw, fast med med grönkål och brysselkål istället för vitkål och morötter, ett försök på nytt recept det med och hur god som helst blev den
Gammaldags fruktkräm

Gammaldags fruktkräm

Tillsätt vattnet och låt koka ca 10 min på svag värme. Tillsätt socker och låt koka ytterligare 5 min. Lägg frukten i en kastrull
Tekakor med havregryn

Tekakor med havregryn

Häll i havregryn, salt och sirap och låt stå och svälla i 20 minuter. Jäs under bakduk till dubbel storlek i ca 30 min. Nagga dem med gaffel och jäs under bakduk på plåtar med bakplåtspapper i ca 30 minuter.  Grädda i mitten av ugnen i ca 10 minuter