Efterrätt

Efterrätt

  • 17 Recept
Slökokt äppelkräm

Slökokt äppelkräm

Äppelträdet var fullt av frukt och jag började fundera över om man inte kunde göra äppelkräm i slow cookern (crock pot)
ÄPPELKRÄM

ÄPPELKRÄM

Det var längesen jag gjorde kräm, typ flera år sen. Men av alla äpple jag fick av min kollega så kom jag på att det hade varit gott med äppelkräm
Chokladmousse med Amaretto

Chokladmousse med Amaretto

Hacka chokladen och lägg i en glasskål. Smält chokladen i mikron 1–2 minuter. Rör först ner ägget under kraftig vispning och rör sedan ner äggulan
Krämig dessert med hallon och citron

Krämig dessert med hallon och citron

1,5 grädde (vispad)4 dl cremefraiche (två burkar)200 gr smält choklad(vit marabou)Skalet av en citron( tvätta citronen och riv)Blanda ihop detta till en slät smetHäll upp i glas och in i kylen
Rispudding med mandeltäcke

Rispudding med mandeltäcke

500 g risgrynsgröt från Felix. 13 ägg. 11 dl grädde. 12 dl mandlar, skivade (eller en mix av hackade nötter)
Lyxig cheesecake med lime och passionsfrukt

Lyxig cheesecake med lime och passionsfrukt

Imorgon börjar jag mitt nya jobb och det ska bli väldigt roligt och spännande. Lite konstigt också att inte träffa mina goa kollegor varje dag
Daimcheesecake

Daimcheesecake

Krossa kexen i matberedare. Smält smöret och blanda med kexsmulorna. Tryck ut smulorna i en form med löstagbar kant, 24 cm i diameter
Jordgubbs cheesecake

Jordgubbs cheesecake

Idag kom Johans familj hit och gratulerade oss till förlovningen. ) Så då passade jag på att testa ett nytt recept från tidningen Hembakat
Apelsinpannacotta

Apelsinpannacotta

Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter. Snitta upp vaniljstången och skrapa ur fröna. Blanda grädde, vaniljstång med frö, socker, apelsinskal och saft i en kastrull
Tiramisu

Tiramisu

Lägg äggulorna i en skål och tillsätt sockret, vispa till en jämn och pösig smet. Tillsätt mascarpone och rör försiktigt till en jämn blandning
Tiramisu

Tiramisu

30 Savoiardi-kex (Ladyfingers). 12 dl starkt bryggt kaffe, helst espresso. 14 ägg. 11 dl socker. 1450 g Mascarpone färskost
Flisans äppelkompott

Flisans äppelkompott

Skala och dela äpplena i småbitar. Koka upp vattnet och tillsätt äpplen, socker, citronsaft och kanelstång
Smartaste efterrätten!

Smartaste efterrätten!

Tror nog att det kan vara den smartaste efterrätten som finns. Har ni någon favorit efterrätt som ni gör ofta
Ljummen fruktsallad till efterrätt

Ljummen fruktsallad till efterrätt

Den här fruktsalladen kan jag verkligen rekommendera till efterrätt. En härlig kontrast mellan spröd mandelmassa, ljummen frukt och krispiga nötter