4 900 g fast potatis 1 gul lök 1 vitlöksklyfta 1 tsk olja 2 msk tomatpuré 1/2 dl vatten ca 500 g nötfärs salt och svartpeppar 2 msk soja 1/2 msk timjan 1 tsk smör eller margarin 2 tomater 2 dl riven ost 1/2 blomkålshuvud 2 msk hackad persilja Lägg till i inköpslistan
4 6 pitabröd 1 rödlök 2 tomater 2 avokado 1 vitlöksklyfta salt och peppar 150 g fetaost ca 500 g nötfärs 1 msk olja 2 tsk paprikapulver 1 köttbuljongtärning 1 dl vatten 1 msk oregano Lägg till i inköpslistan
Blanda löken, grädden,sojan, potatisen och kryddorna innan färsen tillsätts. 400g nötfärs. Smeten skall vara rätt saftig (nästan svåra att rulla) annars späd på med mer grädde, stek i smör
Lägg i köttfärsen och rör i ägg, parmesanost, persilja, olivolja och smaka av med salt och peppar. Rör samman allt och forma sedan färsen till stora köttbullar, ca 12 stycken. 350 g köttfärs. 2 msk parmesanost, färskriven. Köttbullar350 g köttfärs 2 dl brödsmulor/små, små bitar av dagsgammalt bröd 1,5 msk vatten 2 ägg 1 dl parmesanost 3 msk persilja, finhackad 1 msk olivolja 1 tsk salt 1 krm svartpeppar 2 dl solrosolja till stekning. Till servering2 msk parmesanost, färskriven
1 kg nötfärs. 1 kg nötfärs. Ö-liv och lata, lediga, sköna dagar. Hallonbåten tar oss med på äventyr och det enda vi kan önska är att dagarna inte ska ta slut
En av de delikatesser som följde med hem var bresaola, lufttorkat nötlår, som här tillrätts tillsammans med kalvfärs, soltorkade tomater, färska jalapenos och lök