Mina Favoriter

Mina Favoriter

  • 56 Recept
Mina Favoriter
Ankbröst med apelsinsås

Ankbröst med apelsinsås

3-4 apelsiner. 12 dl kyckling-/höns-/ankbuljong. 12 dl grädde. 11-2 dl vitt vin. 12 msk mjöl eller maizena
Kålpudding – grundrecept

Kålpudding – grundrecept

Sätt ugnen på 200º. Skär bort stocken på kålhuvudet och skär kålen i bitar. Fräs kålen i smör i en stekpanna, gärna i omgångar
Plommonsaft

Plommonsaft

Ingredienser Portioner. ca 7 dl 1 kg plommon 7 dl vatten 4 dl strösocker per liter avrunnen saft (4 dl motsvarar 360 g) Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Ugnsbakad rimmad torsk

Ugnsbakad rimmad torsk

Rimmad blir fisken jämnt saltad, köttet blir fastare och tillagningstiden kortare och dessutom blir den väldigt god
Marinerad rostbiff

Marinerad rostbiff

Lägg rostbiffskivorna på ett uppläggningsfat. Blanda samman olivolja, balsamvinäger, rörsocker, svartpeppar, rödlök, persilja och kapris till marinaden
Rökt sidfläsk i ugn

Rökt sidfläsk i ugn

400 g rökt sidfläsk. 1 kvist färsk rosmarin ( bladen). 8 hela svartpepparkorn. 2 vitlöksklyftor. olja. Mortla rosmarin, svartpeppar och vitlök till en smet
Godaste coleslaw receptet!

Godaste coleslaw receptet!

Jag älskar coleslaw. Det kanske beror på min amerikanska uppväxt, jag vet inte, men jag är rätt så petig när det gäller coleslaw
Ryskt Surdegsbröd

Ryskt Surdegsbröd

Ingredienser2 dl aktiv surdeg (Se Surdegshjälpen)9 dl vetemjöl special7 dl grovt rågmjöl3 msk olja1 dl mörk sirap2 dl vattenTill skållning1 dl grovt rågmjöl2 dl vattenSkållning (dag 1)1
Hamburgerbröd på surdeg

Hamburgerbröd på surdeg

En av minafavoriter när det vankas grillat är hamburgare. Till mina hamburgerbröd använde jag mjölet Manitoba Cream från Ramlösa Kvarn
Vit chokladpannacotta med hallonsås

Vit chokladpannacotta med hallonsås

Ikväll har jag och min man lyxat till det med att äta pizza ute. Det händer inte ofta, men ikväll smakade pizzan riktigt gott
Potatisbakelse

Potatisbakelse

Skala och koka potatisen mjuk i en kastrull med lättsaltat vatten. Häll av vattnet och mosa potatisen med en potatisstöt
Piroger grundrecept pirogdeg

Piroger grundrecept pirogdeg

Smula jästen i en bunke. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt mjölken och värm till fingervarmt, 37 grader
Toscamazariner

Toscamazariner

Detta recept är, med några modifieringar, hämtat från Roy Fares fantastiska receptsamling. Vi provade att halvera receptet, vilket gick utmärkt även fast måtten blir lite märkliga
Krämig tonfiskpaj med dijonsenap

Krämig tonfiskpaj med dijonsenap

Rör ihop degen, tryck ut i form och nagga botten med en gaffel. Förgrädda på 200 grader i mitten av ugnen 10 min
Tjälknöl

Tjälknöl

Idag blir det road trip. Cicci ska strax skjutsa mig till Umeå där gipset FÖRHOPPNINGSVIS. ska bort. Ska även få träffa en sjukgymnast och en arbetsterapeut
Crêpes med champinjonstuvning

Crêpes med champinjonstuvning

Idag är Cicci gästkock. Hon bjuder på smarriga crêpes. Pojkarna blev också glada eftersom det blev plättar över
Hemmagjorda hamburgerbröd

Hemmagjorda hamburgerbröd

Hemmagjorda hamburgerbröd. Skönt med lördag =) Idag har vi bakat hamburgerbröd här hemma eftersom vi hittade en bit högrev i frysen som vi bestämde oss för att göra hamburgare av
Danskt wienerbröd

Danskt wienerbröd

Instruktioner. 1. Kyl alla ingredienser, även mjölet och sockret. 2. Smula ner jästen i mjölken. Tillsätt ägg, socker, salt och mjöl, lite i taget
Smördeg

Smördeg

Alla ingredienser ska vara kalla. Blanda mjöl, vatten och hälften av smöret till en deg. Låt den vila i kyl 30 min