Jag vet inte hur det är med er men jag älskar långjäst/nattjäst/kalljäst bröd. De är så enkla och smidiga att göra men framförallt smakar de SÅ mycket godare än vanligt bröd man bakar
Trying a new recipe free from gluten and refined sugar. If you have a sweet tooth this recipe might not make you jump with excitement but if you have cut down on sugar this is a recipe for you to try
Har du ingen bakmaskin. Det går att få ett riktigt bra bröd ändå. Jag har ingen bakmaskin, vill gärna ha en liten smidig en som gärna får vara snygg också men har ännu inte kommit till skott
Den här underbara rabarberkakan är helt underbar. Kombinationen mellan de mjuka rabarbernas syrliga smak och den milda och gräddiga konsistensen från den italienska färskosten smakar himmelskt ljuvligt i munnen
Vispa ägg och socker pösigt. Blanda ner smält, svalnat smör och mjölet i äggsmeten. Häll smeten i en smord springform med löstagbar kant (ca 25 cm i diam
Kassler rekomenderar jag verkligen att göra i ugnen istället för att steka. Ibland när man steker tycker jag den lätt blir torr ibland och förlorar den där saftiga smaken den har innan den tillagas
Förra veckan blev det äntligen av och som tur var så motsvarade den mina förväntningar. Om man vill ha variation från vanlig smulpaj, så kan jag varmt rekommendera den här sega varianten
Jag bakar sällan bärpaj hemma så jag har inte riktigt något favoritrecept att gå tillbaka till. Häromveckan hade vi middagsgäster mitt i veckan och kom i sista minuten att vi också ville bjuda på en efterrätt
Koka pastan, sätt ugnen på 225 grader. Finhacka löken och stek den mjuk i smör/rapsolja, smula i köttfärsen och bryn till färsen fått färg, krydda och rör i sweet chilisåsen och de passerade tomaterna, samt pressa i vitlöksklyftan
Lös jästen i det fingervarma vattnet. Tillsätt olja, salt, socker och majsmjöl. Låt jäsa i 15 min. Tillsätt det mesta av mjölet och arbeta degen på bakbordet tills den är smidig
Kokt torsk med äggsås,. det måste väl ändå vara en av husmanskostens stora ess. Trots att jag verkligen gillar husmanskost och är rätt bra på att komma ihåg att laga efter dessa recept så har jag nog aldrig gjort denna rätt förut
Idag till lunch gjorde jag det godaste jag vet i mat väg. Pasta med paremsan ost och italiensk skinka. Så enkelt, tar typ max 20 min att göra och smakar så himla gott
En favorit, lätt och smidig att göra. Rullen kan stå förberedd och klar för ugnen. Frasig och nygräddad kan den sedan serveras till kallt kött på buffén likaväl som till stekt- lax, kycklingfilé eller till stekt oxfilé med en portvinssås