Stora lufthål och knaprig skorpa, ett perfekt bröd. Under mellandagarna hälsade jag på hos mina storasystrar i Umeå, och eftersom de inte är lika intresserade av g akning som mig, fanns där varken specialvetemjöl eller bakplåtspapper
Vik degen några gånger i mjölet och vält sedan ner den i den varma lergrytan. Baka och njut. Enligthenne så är det nästan omöjligt att misslyckas med, så med andra ord ett riktigt framgångsbröd
Jag gjorde en helt vanlig, enkelbröddeg gjord på vetemjöl, jäst ochvatten som jag sedan smaksatte med basilikaolja, vitlökspulver och lite finhackad färsk rosmarin
Till det ett bröd som min man bakat. En sallad med räkor och avocado, ljuvligt enhärlig sommardag. Räkorna köpte jag hem en gång när det var extrapris och tomaterna var billiga nu
Bröden blev ganska platta och inte speciellt snygga, MEN de var nästan så goda som de brukar vara. Det här receptet har jag gjort några gånger nu, efter att ha fått det av fina Matilda som brukar göra dessa bröd till mammafrukostarna som vi har varje vecka, och de levererar varje gång(när man inte tar gammal jäst)=) Så goda
En stor del av vårt kostintag i dag består av bröd, gryn och flingor, rentoch skärt sädesslag i olika former och tappningar och vi är sedan barnsben lärda att det här är någonting viktigt, nyttigt och någonting vi bör inkludera i vår kost i en relativt stor omfattning för att må bra
Pressa ner vitlökenoch rör runt lite, var försiktig så den inte bränns. Koka upp och smaka av. Det är lite pilligt att laga denna rätt, men det är å andra sidan mödan värt
Pressa ner vitlökenoch rör runt lite, var försiktig så den inte bränns. Koka upp och smaka av. Det är lite pilligt att laga denna rätt, men det är å andra sidan mödan värt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.