Indonesisk risotto. 2016-10-31, 15. 23. Denna smarriga indonesiska risotto brukar min kära mamma göra. Det bästa med rätten är så klart att den smakar väldigt gott, men också att den är enkel att göra och att man lagar rätten i en och samma gryta
Så här gör du. Skär köttet i 3 cm stora tärningar. Grovhacka lök, vitlök, selleri och chilifrukt (behåll kärnorna om du vill ha en extra stark gryta) och fräs tillsammans med köttbitarna i olja i en tjockbottnad gryta
Ibland får jag önskemål om att baka nyttigare bakverk. Den typen av bakverk som man kan äta av när man blir riktigt sötsugen och behöver något man kan äta utan att få dåligt samvete
1 hacka all lök och stek med curry. Lägg åt sidan. 2 skär kycklingar i bitar och bryn. 3 tillsätt allt förutom briccoli och blomkål i en gjutjärnsgryta
Innan jag åkte gjorde jag en uppskattad tonfiskgratäng som jag tänkte dela med mig av. Vill man ha lite mer krydda i så kan man addera till lite sambal oelek eller annan het chilisås, jag tycker det är gott med Sriracha i
Här kommer en chockerande nyttig chokladmousse, i alla fall för att komma från mig. Den är raw som det så fint heter, och väljer man att söta den med agavesirap istället för honung är den även helt vegansk
När jag var liten gjorde jag och pappa chokladpudding då och då som vardagsdessert. Ni vet pulvervarianten som man bara vispade ihop med mjölk och lämnade i kylen en halvtimme
Lite tinade hemmaodlade hallon och blåbär serverade med den här fräscha yoghurtsåsen passar perfekt att servera som en enkel dessert eller som en lite lyxigare frukost
Plommonperioden är kort men intensiv. Nästan alla plommon mognar på en gång, så hela trädet bågnar, och då gäller det att äta, baka någon kaka och äta lite till innan härligheten är över