Sätt ugnen på 200 grader. Skala och kärna ur äpplena och skär dem i skivor eller klyftor. Lägg smaksättningen (kanel, socker och vaniljsocker) i en plastpåse och skaka om
Hösten är Gratängtid Lättlagat och värmande. Det går att variera en gratäng i det oändliga. Den här gången gjorde jag en köttfärsröra med fårticka och färskost
Gör så här. Skär grönsakerna i skivor på längden, stek hårt i olja. Finhacka ingredienserna till dressingen, smaka av med salt, fond, svartpeppar och eventuellt lime och socker
Fasolja/fasolia är en böngryta som serveras i många delar av världen och tillagas på olika vis. Den görs i Balkanländerna, Mellanöstern, Grekland och även Italien har en version
I min jakt på vegetariska rätter så har jag den här månaden valt att ha vegetariskt som tema på Månadens middagstips, och ett tips som kommit in från Livsnjutarnas gourmetkök kände jag att jag ville testa omedelbums
Grekiska färsbiffar med klyftpotatis och tzatsiki. I helgen åt vi de här goda grekiska köttfärsbiffarna med klyftpotatis och tzatsiki till middag och det blev jättegott
Skölj samtliga frukter. Plommonen. Kärna ur och skär dem i 4 bitar. Skalen ska vara kvar. . Äpplena (skal kan tas bort) men äppelbitarna tappar dock helt sin form och blir till mos